İstanbul ve 6 il için sağanak alarmı verildi: Valilik uyardı!

İstanbul ve 6 il için sağanak alarmı verildi: Valilik uyardı!

İstanbul Valiliği, kentte beklenen sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşları olası risklere karşı uyardı. Valilik, özellikle hafta sonu boyunca meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

İstanbul’un da aralarında bulunduğu 7 il için şiddetli yağmur uyarısı yapıldı. Hava durumu raporlarına göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Vatandaşların, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiği önemle edildi.

saganak.jpg

VALİLİKTEN TEDBİR UYARISI

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin değerlendirmelerine yer verildi.

Valilik, bu değerlendirmelere dayanarak vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Özellikle sağanak yağış ve olumsuz hava koşullarına karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirme yapıldı. Uyarıda, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olmaları gerektiği de vurgulandı. Konuyla ilgili valilikten dün şu açıklama yapıldı:

“Yarın akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadesi kullanıldı.

valiligi.jpg

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN "KUVVETLİ YAĞIŞ" UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bu akşam İstanbul'da kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle şehir merkezinde kuvvetli, Karadeniz'e kıyısı olan bölgelerde ise çok kuvvetli yağışların etkili olabileceği öngörülüyor. AKOM'un açıklamasına göre, İstanbul genelinde Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı hava, bu akşam itibarıyla kenti etkisi altına alacak. Vatandaşların, yağışa bağlı olası sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

gx8def6wsaeqvwb.jpg

4 İLÇEYE DİKKAT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), akşam saatlerine kadar İstanbul genelinde kuvvetli yağışların etkili olacağını ve özellikle Karadeniz'e kıyısı olan bölgelerde (Şile, Beykoz, Sarıyer, Eyüpsultan) çok kuvvetli yağışların görülebileceğini duyurdu. Açıklamada, kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Ordu çevreleri ile İstanbul’un Avrupa yakasındaki Karadeniz kıyılarında yağışların yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacağı, batı bölgelerinde mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.