İstanbul'a yağışın geleceği tarih belli oldu! Sıcak hava vatandaşı esir aldı

İstanbul'a yağışın geleceği tarih belli oldu! Sıcak hava vatandaşı esir aldı

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Temmuz ayının ortalarına yaklaşırken hava sıcaklıklarının belirgin şekilde arttığı gözlemleniyor. Bu sıcak hava dalgasıyla birlikte nem oranları da rekor seviyelere ulaştı.

Örneğin, dün İstanbul'un bazı ilçelerinde nem oranı %100'e kadar çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, ülkenin büyük bir kısmında Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgalarının etkili olduğunu bildirdi. Bu durum, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyretmesine neden olacağı öngörülüyor.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin 11 derece üzerine çıkacak (Bölge bölge hava durumu) - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Bugünün hava durumu nasıl olacak? Yağmur yağma olasılığı var mı? Sıcaklık kaç derece olacak? Plan yapmayı düşünenler bu soruların cevaplarını merak ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini yayımladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Bolu, Karabük, Ordu ve Hakkâri çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı hava uyarısı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu tahminlerini sosyal medya hesabından açıkladı.

Sosyal medya hesabı X üzerinden açıklamalarda bulunan Şen, bugün İstanbul öğlen 36C Gece 26 C. Nem Öğlen %55 akşam ve gece %90 olacağını ifade etti. Tropik gecelere istanbulda devam gece nem de yüksek dolayısıyla bunaltıcı gecelerin süreceğini belirtirken, İstanbulda bu hava şartlarının Salı gününe kadar devam edeceğini de söyledi.

1.jpg

Orhan Şen, bugün yağışların Doğu Karadeniz, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzeyinde yerel kuvvetli olacağını söyledi. Öğleden sonra Edirne Kırklarelinde ve Çatalca da yerel sağanak yağışların olacağını söyleyen Şen, rüzgarın güney marmara kuzey ege iç anadolunun güney doğusunda kuzeyden kuvvetli olduğunu ve sıcaklıkların aşırı yüksek olduğunu ifade etti.

2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.