İstanbul’da hastanenin tavanı çöktü: 1 bebek can verdi

İstanbul’da hastanenin tavanı çöktü: 1 bebek can verdi

İstanbul'da bir hastanede yeni doğan yoğun bakım ünitesinin asma tavanı çökmesi neticesinde bir bebek can verdi.

İstanbul Bakırköy'deki İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde yeni doğan yoğun bakım ünitesinin asma tavanı sıcak su tesisatında meydana gelen bir kaçak sonucu çöktü. Olayda, yoğun bakımda tedavi gören 8 bebek tahliye edildi, ancak bebeklerden biri hayatını kaybetti.

89801-3.jpg

Olay, dün gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bulunan sıcak su tesisatında yaşanan bir sorun nedeniyle tavan çöktü. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, bebekleri güvenli bir şekilde tahliye etti. Ancak, durumunun kritik olduğu belirtilen 3 bebekten biri olan 900 gram ağırlığındaki prematüre bebek, hayatını kaybetti. Diğer 7 bebek ise hastanenin farklı bir bölümüne nakledildi.

89801-2.jpg

Olayın ardından hastane yönetimi açıklama yaparak, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve sorumluların tespit edilerek cezalandırılacağı ifade edildi.

89801-1.jpg

İstanbul İtfaiyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise olayın sıcak su tesisatındaki bir patlama nedeniyle meydana geldiği ve hastanenin koridorunda da hasar oluştuğu belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.