Rusya tüm dünyayı uyardı: Kıyamet saatine son iki dakika!

Rusya tüm dünyayı uyardı: Kıyamet saatine son iki dakika!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, "Kıyamet saati"ne iki dakika kaldığını belirterek, dünyanın bir nükleer savaşın eşiğinde olduğunu söyledi.

Orta Doğu'daki son gelişmeler ve Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte dünya, nükleer bir çatışma tehdidiyle karşı karşıya kalma endişesi yaşıyor. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'un yaptığı son açıklama, bu endişeleri daha da artırdı. Ryabkov, "Kıyamet saati"ne iki dakika kaldığını belirterek, dünyanın bir nükleer savaşın eşiğinde olduğunu söyledi.

Hamas lideri Haniye'ye yönelik suikastın ardından İran'ın intikam yemini etmesi ve ABD'nin bölgedeki askeri varlığını artırmasıyla birlikte Orta Doğu'daki gerilim tırmanmıştı. Bu durum, Rusya-Ukrayna savaşıyla sarsılan dünyayı daha da karıştırdı.

640xauto-1-001.webp

Ryabkov, yaptığı açıklamada, "Kıyamet saati"nin ibresinin geri döndürülemez olduğunu ancak bu durumun hemen bir savaş başlayacağı anlamına gelmediğini vurguladı. Ancak, tüm bu gelişmelerin ciddiyetini ve olası senaryoların farklılığını göz önünde bulundurarak, orduların her türlü ihtimale hazır olması gerektiğini belirtti.

KIYAMET SAATİ NEDİR?

"Kıyamet saati" kavramı, ilk kez 1947 yılında Atom Bilimcileri Bülteni tarafından nükleer silahların kontrol altına alınmasının aciliyetini göstermek için kullanıldı. Bu saat, dünya çapındaki nükleer tehlikenin seviyesini sembolize ediyor.

640xauto-2-001.webp

Rusya'nın bu açıklaması, dünya genelinde büyük endişe yarattı. Uzmanlar, mevcut durumda nükleer bir çatışmanın olasılığının düşük olduğunu söylese de, artan gerilim ve siyasi belirsizlikler bu riski artırıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.