Karar Resmi Gazete'de! Emekliler artık indirimli yararlanabilecek

Karar Resmi Gazete'de! Emekliler artık indirimli yararlanabilecek

Türkiye'de sosyal güvenlik alanında yapılan yeni düzenlemelerle, belirli vatandaşlar devlet tarafından sunulan bazı hizmet ve malzemelerden ücretsiz ya da indirimli olarak yararlanabilecek.

4736 sayılı Kanunun 1. maddesi uyarınca, kamu kurum ve kuruluşları tarafından sunulan bazı mal ve hizmetlerden belirli vatandaşların ücretsiz veya indirimli yararlanabilmesine olanak tanıyan yeni bir karar yürürlüğe girdi. Bu kararla, hak sahiplerinin tespiti ve bu imkanlardan faydalanma şartları belirlendi.

gfn.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında, gelir ve aylık ödemeleri yapılan vatandaşlar için önemli bir duyuru yaptı. Resmi Gazete tarafından yapılan duyuruya göre, eş, anne ve baba gibi yakın aile üyelerine yapılan ödemelerde, devlete ait sosyal tesislerde uygulanan ücretlerde yüzde 15 indirim sağlanacak. Bu indirim, 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Yeni düzenleme, yayımlandığı tarihte yürürlüğe girecek ve Cumhurbaşkanı tarafından yürütülecek hükümleri içerecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.