Gençler KPSS kurslarını bırakmaya başladı! İsa Karakaş emekli olacak memur sayısını açıkladı

Gençler KPSS kurslarını bırakmaya başladı! İsa Karakaş emekli olacak memur sayısını açıkladı

Kamu Tasarruf Paketi içinde yer alan kamuya personel alımlarında sınırlama memur olmak isteyen binlerce gencin hayallerini yıktı. Sosyal Güvenlik Başdanışmanı İsa Karakaş KPSS sınavına hazırlananların artık dershaneleri bırakmaya başladığını söyledi.

Sosyal Güvenlik Başdanışmanı İsa Karakaş kamu personeli alımında sınırlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kamu personeli alımındaki sınırlamanın en çok memur adaylarını etkilediğini belirten İsa Karakaş, şimdiden KPSS sınavlarına hazırlananların gittikleri dershaneleri bırakmaya başladığını ve bırakmakta da çok haklı olduklarını söyledi.

kpss.webp

Geçen yıl en az emekli alan sayısının memur kesiminde olduğunu vurgulayan İsa Karakaş 2023'te 86 bin memur emekli olurken 1 milyon 924 bin SSK çalışanının emekliye ayrıldığını söyledi. İsa Karakaş bu yıl ise emekli olacak memur sayısının daha da düşeceğini söyleyerek nedenlerini anlattı.

memur-001.jpg

Memurların emekliye ayrıldıklarında maaşlarını yüzde 40 oranına düştüğü için emekli olmak istemediğini belirten İsa Karakaş, memurların emekli olmak istememesinin bir nedenin de seyyanen zamların emekli maaşlarına yansımaması olduğunu söyledi.

Memurların emekli olmak istemesinin en önemli nedenini ise 3600 ek gösterge sorunu olduğunu vurgulayan İsa Karakaş, "1. dereceye gelmiş memurlar, emekliliği dolmuş memurlar 3600 ek gösterge çıkmadığı için emekli olmak istemiyor. 3600 ek gösterge düzenlemesini bekliyorlar." diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.