Emekliler dikkat! 1 ay boyunca ücretsiz olacak

Emekliler dikkat! 1 ay boyunca ücretsiz olacak

Kredi ve Yurtlar Kurumu, yaz dönemi boyunca emeklilere özel bir kampanya başlattığını duyurdu.

Türkiye'de yaşanan ekonomik zorluklar ve yükselen enflasyon oranları, emekli vatandaşların hayat standartlarını olumsuz etkilemekte. Bu duruma çözüm bulmak amacıyla hükümet, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtların yaz döneminde emeklilere ücretsiz olarak sunulmasını kararlaştırdı.

e815c87d46ab1168e5b1dc3f6e718960.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, emeklilere yönelik bu yeni uygulamanın, ilgili kurumlarla yapılan iş birlikleri sonucu hayata geçirildiğini belirtti. Bakan Işıkhan, "Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak" ifadelerini kullandı.

gb.jpg

YÜZDE 15 İNDİRİMLİ FAYDALANABİLECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, emeklilerin yararlanması için tesislerin kapılarını ücretsiz açtığını duyurdu. Bakanlık yetkilisi Işıkhan'ın belirttiğine göre, emekliler artık kamuya ait misafirhaneler, öğretmenevleri, sosyal tesisler ve konukevlerini kamu görevlilerine uygulanan yüzde 15 indirim avantajıyla kullanabilecekler. Ayrıca, sendikaların misafirhaneleri ve sosyal tesisleri de emeklilere özel indirimler sunacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.