Kerim Rota: Çok sert düşecek

Kerim Rota: Çok sert düşecek

Ünlü ekonomist Kerim Rota, ciddi düşüş için tarih ve rakam verdi.

Türkiye’de enflasyon tarihi zirveye geldi. Yüzde 70 bandına dayanan enflasyona karşın bir dizi önlemler alındı. Enflasyondaki yavaşlama ne zaman düşüşe geçeceği ise yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Ünlü ekonomist Kerim Rota, enflasyondaki ciddi düşüşü tarih ve rakam vererek açıkladı.

ENFLASYON ZİRVE YAPMIŞTI

Faiz indirimleri sonrasında rekor yükseliş sergileyen enflasyon tarihi zirvesine ulaşmıştı. Enflasyondaki bu rekor artış sonrasında ekonomik politikalar eleştirilmişti. Hele ki pandemi krizi enflasyonu daha perçinleştirmişti. Enflasyon tarihi zirve yüzde 69,80 seviyesine gelmişti.

enflasyon-214.webp

DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda yapılan değişiklik sonrasında Mehmet Şimşek, yeni ekonomik politikaya geçiş sağlamıştı. Faizlerde artışa geçerken, parasal sıkılaştırılmaya gidildi. Bu neticede enflasyonda düşüş sergilemese de yükselişinde hafifleme yaşandı. Ancak yeni politikalar ile enflasyonda yıl sonu düşüş bekleniyor.

ROTA: 20 LİRA 30 LİRA EN FAZLA İNER

Ünlü ekonomist Kerem Rota, enflasyonun düşeceği tarihi ve rakamı açıklandı. Rota, “Politika seti bizi enflasyonda 2025 sonunda 20 lira 30 lira en fazla indirir. Bu da dünya ölçeğinde çok yüksek bir enflasyon olur. Ekonomi politikalarının tekrar bir baştan aşağıya gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.