Kerim Rota enflasyon felaketini açıkladı: Bu faturayı vatandaş ödeyecek

Kerim Rota enflasyon felaketini açıkladı: Bu faturayı vatandaş ödeyecek

Kerim Rota, enflasyonun ağır faturasının vatandaşa yüklendiğini söyledi.

Bilindiği üzere yüksek enflasyon ve kur Türkiye ekonomisini derinden yaralamıştı. Bu noktada Merkez Bankası enflasyon artışına karşın önlemler almıştı. Ancak enflasyon önlemlerinde vatandaşta etkileniyor. Ünlü ekonomist Kerim Rota, enflasyonun ağır faturasının vatandaşa yüklendiğini söyledi.

ENFLASYON DÜŞÜŞÜ VATANDAŞI ETKİLEDİ

Türkiye ekonomisinde geçmiş dönemde faiz indirimi ve KKM adımları sonrasında enflasyonda hızlı yükseliş göze çarparken, dolar kurunda da yukarı doğru hareketler oldu. Hükümet tarafından ise ilk adım olarak Mehmet Şimşek’i ekonominin başına getirdi.

1781058-0.jpg

Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ilk olarak yüksek enflasyonu durdurmak için faiz indirimleri durdurarak artış eğilimini başlattı. 1 yıl içinde politika faizi yüzde 50 seviyelerine kadar getirildi. Bu süreçte dolardaki hızlanmaların yavaşlandığı görülürken, enflasyonda baz etkisi olarak düşüş görüldü.

dolar-tl-2.jpg

ROTA: BU FATURAYI VATANDAŞ ÖDEYECEK

Ancak vergi alanında getirilen reformlar ve kredi kartlarındaki faizlerin yükselmesi vatandaşı derinden etkiledi. Bu konuda enflasyonun faturası vatandaşa mı kesildi? sorusunu akıllara getirdi. Ünlü ekonomist Kerim Rota, enflasyonun ağır faturasını kimsenin ödemediğinin altını çizerken, “Bu faturayı zaten hükümet ödemiyor. Bu faturayı vatandaş ödeyecek. Kimler; emekli, beyaz yakalı ve orta sınıf” dedi. Bu konuda hükümet tarafından şirketlere destek çıkabileceğini söyleyen Rota, “Çünkü Nasılsa bu vergiyi ödeyecek. Kerim bey var, beyaz yakalılar ve orta sınıf biraz daha fazla öder” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.