Kış aylarının vazgeçilmezi olan kestane tezgahlardaki yerini aldı. Vatandaşların severek tükettiği kestanenin birçok faydası bulunuyor.
Mineral açısından zengin olan kestane kan basıncını düzenlemeye yardım ederek kalp sağlığını koruyor. Ayrıca kolesterolü düşürmeye yardımcı olan kestane çölyak hastalığına karşı da iyi geldiği biliniyor.
Faydası saymakla bitmeyen kestanenin C vitamini açısından zengin olduğu bilinirken vücuttaki iltihabı da önlüyor.
TÜKETİRKEN MUTLAKA DİKKAT EDİN
Ancak her gıdanın olduğu gibi kestaneyi de yanlış tüketmek sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebiliyor.
Kestaneyi tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlarında biri pişirme yöntemi olarak belirtiliyor. Sokakta yanık olarak tezgahlarda yerini alan kestaneyi tüketmek yerine evde temiz su ile yıkanıp pişirilen kestaneyi tüketmek daha sağlıklı olabilir.
KESTANEYİ DOĞRU MUHAFAZA EDİN
Bunun nedenleri arasında sokak satıcılarında kullanılan fırınların temizlik şartları ve pişirme süresi kontrolsüzlüğü yer alıyor.
Öte yandan tükettiğiniz kestane miktarına dikkat etmeniz gerekiyor. Uzmanlar tavsiye edilen tüketim miktarını en fazla bir avuç olduğunun altını çiziyor.
Kestaneyi saklarken de mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Nemli ortamlarda kolayca küflenebilen kestane hava almayacak şekilde saklanması gerekiyor.