Kilisede akıl almaz olay. Rahip her şeyi itiraf etti

Kilisede akıl almaz olay. Rahip her şeyi itiraf etti

Avusturya'nın St Pölten kentinde, kilise arazisinde kendisine tahsis edilen evde metamfetamin laboratuvarı kurduğu ortaya çıkan Katolik rahip, büyük bir skandala imza attı.

Rahibin evine yapılan baskında, metamfetamin üretiminde kullanılan kimyasallar ve laboratuvar ekipmanları ele geçirildi. Olay, popüler dizi Breaking Bad'i akıllara getirdi.

Polonya'nın Varşova Başpiskoposluğu'na bağlı, ismi açıklanmayan 38 yaşındaki rahip, yasa dışı uyuşturucu üretimini itiraf etti. Rahibin evinde yapılan baskında, uyuşturucu üretiminde kullanılan çeşitli kimyasallar ve ekipmanlar bulundu. Rahibin laboratuvarının üretimin ilk aşamalarındayken kapatıldığı belirtildi.

Ayrıca, operasyon sırasında 30 yaşında bir Irak vatandaşı da tutuklandı. Avusturya'daki yetkililer, rahibin 2021 yılından bu yana St Pölten Piskoposluğu'nda görev yaptığını açıkladı. Olayın ardından rahip açığa alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

KİLİSEDE ŞOK ETKİSİ YARATAN OLAY

Bu olay, hem kilise camiasında hem de toplumda büyük bir şok etkisi yarattı. Metamfetamin üretimi gibi ciddi bir suçla ilişkilendirilen bir rahip, kilise ve dini kurumların güvenilirliğini sarsarken, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Rahibin ve Irak vatandaşıyla ilgili yürütülen soruşturmanın sonuçları merakla bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.