LİÇİNİN ÖZELLİKLERİ
Liçi, hem protein hem de lif kaynağı olmasıyla dikkat çekiyor. Bu lezzetli meyve Güney Afrika ve Güney Amerika'da yetişirken, aynı zamanda kilo vermeye yardımcı oluyor.
LİÇİNİN YARARLARI
Liçi meyvesi, içeriğindeki potasyum barındırıyor ve böylelikle böbrek rahatsızlığı riskini azaltır. Ayrıca, kandaki zararlı maddelerin atılmasında etkili bir rol oynar.
Antioksidan ve C vitamini içeriği, cildin korunmasına, nemlendirilmesine ve yaşlanmasının önlenmesine katkıda bulunur.
C vitamini bakımından zengin olan liçi, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırarak hastalıklara karşı koruma sağlar.
Doğal bir antioksidan olan liçi, kalp sağlığını destekleyerek kandaki damar tıkanıklığını azaltır.
Liçi meyvesi, vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırarak genel sağlığı iyileştirir.
İçeriğindeki potasyum miktarı, meyvenin tazeliğini belirtir. Açık pembe renkteki potasyum, taze bir liçi olduğunu gösterirken, kahverengi dış kabuk tazeliğin azaldığına işaret eder.
Bakır ve demir açısından zengin olan liçi, kan dolaşımını artırır, hücre yenilenmesini ve beslenmesini destekler.
Saçları besleyen bakır içeriği, liçi meyvesini daha da çekici kılar.
LİÇİ TÜKETİMİ
Diyet yapanlar için önerilen liçi, içerdiği polifenol sayesinde antioksidan görevi görür ve bağışıklığı güçlendirir. 100 gram liçi yaklaşık 60 kalori içerir.
C vitamini kaynağı olan liçi, 100 gramında yaklaşık 70 gram C vitamini içerir.
Liçi meyvesinin beyaz kısmı tüketilebilirken, ortasındaki sert ve kahverengi çekirdek zehirli olduğu için yenmez.
Sulu ve tatlı yapısıyla liçi, yüksek C vitamini içeriğiyle günlük C vitamini ihtiyacını karşılamada etkilidir.
Yaklaşık bir avuç kadarı günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yetiyor.