Krep nasıl yapılır 'Sütsüz ve yumurtasız krep tarifi var mı' Evde leziz bir kahvaltılık yapımı

Krep nasıl yapılır 'Sütsüz ve yumurtasız krep tarifi var mı' Evde leziz bir kahvaltılık yapımı

Kahvaltıda hem lezzetli hem doyurucu hem de kolay bir yiyecek arıyorsanız yumurtasız krep nasıl yapılır diye merak ediyor olabilirsiniz. Sizin için yumurtalı ve yumurtasız krep tarifleri hazırladık.

Kahvaltıda farklı çeşitleriyle kullanılabilen krep, dilimize yabancı kelime olarak girmiş bir yiyecek. Ancak yöresel olarak farklı isimlerle de anılan krep tarifi için yumurta kullanabilir veya evde yumurtanız bittiyse yumurtasız krep yapımı için kolları sıvayabilirsiniz.

krep-yemekcom.jpg

Akıtma nasıl yapılır veya krep nasıl yapılır diye soranlar için lezzetli ve bir o kadar kolay iki tarifimiz var. Bu tariflerden biri yumurtasız krep tarifi olarak geçiyor. Krep nasıl yapılır yumurtasız olsun diyenlerdenseniz, bu tarifin detaylarına bakabilirsiniz.

Peki, normal krep nasıl yapılır, içinde neler olur, krep tarifi nasıl uygulanır? İsteyenler için yumurtalı ve yumurtasız krep tariflerini verelim.

KREP NASIL YAPILIR? YUMURTASIZ KREP TARİFİ OLUR MU?

Krep yapımı için sadece birkaç malzeme yeterli. Sütsüz, yumurtasız çeşitleri de olan krepin ana malzemeleri un, tuz ve yağdır. İçine konulacak sıvı süt mü yoksa su mu olarak farklılık gösterir.,

Krep tavası kullanılarak yapılabilen bu kahvaltılığı normal tavada her yere yayarak da yapabilirsiniz. Krep nasıl yapılır diye soranların öncelikle hangi türde bir krep yapmak istediklerini bilmeleri gerekiyor.

i.webp

KREP NASIL YAPILIR TARİFİ NASIL OLUR? SÜTLÜ VE YUMURTALI KREP TARİFİ

Öncelikle normal bir krep tarifini verelim, ardından yumurtasız krep tarifi için detaylara geçeceğiz. Süt ve yumurta kullanılarak yapılan krep için tüm malzemeler şu şekilde olmalı:

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 2 su bardağı süt (isteğe göre yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pişirmek için bir miktar tereyağı veya sıvı yağ

Krep nasıl yapılır diye sormaya başladıysanız, işte sütlü ve yumurtalı krep tarifi:

Öncelikle un, süt ve varsa suyu uygun bir kapta topaklanma olmayana dek çırpın. Ardından kırdığınız yumurtayı ekleyerek çırpın. Kek hamuruna yakın ancak çok daha akışkan bir kıvam elde etmelisiniz.

Krep yapacağınız bir krep tavası ya da teflon tavayı yağlayın. Tavanın her yerini bu yağla sıvayın ancak çok fazla yağ kullanmayın. Yağı birkaç damla kullanıp fırça yardımıyla yayın. Yağ kızdıktan sonra kepçe yardımıyla tavaya hamuru döküp tavayı çevirerek hamurun eşit şekilde yayılmasını sağlayın.

pancakes-jam-29536125.webp

Krep yapımı esnasında bir taraf kızardıktan sonra çevirme işlemi uygulayıp diğer tarafını da biraz kızartın. Tüm harç bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Krep tarifi işte bu kadar kolay. Piştikten sonra peynirle tüketebilirsiniz. Tuz koymadan yapabilir, bu defa reçel veya fındık kremasıyla tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

YUMURTASIZ KREP TARİFİ NASIL OLUR? MALZEMELER NELER?

Yumurtayı sevmiyorsanız, size kokuyorsa veya kullanmak istemiyorsanız yumurtasız krep tarifi de bulunuyor. Peki, yumurtasız krep yapımı nasıl olmalı?

Malzemeleri vererek anlatmaya başlayalım. Yumurtasız krep tarifi için şu malzemeleri kullanabilirsiniz:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

ispanakli-krep.jpg

Yumurtasız krep tarifi un, kabartma tozu ve tuzun çırpılmasıyla başlıyor. Çırpma esnasında bir yandan sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından kıvamlı ve akışkan bir karışım elde edebilirsiniz. Karıştırırken sıvı yağı da ekleyin. Karışımı elde ettikten sonra ısıtılan yağsız bir tavada pişirebilirsiniz. Pişirme işlemini diğer tarifteki gibi kepçeyle ekleyip tavaya yayarak yapabilirsiniz.

SÜTSÜZ KREP NASIL YAPILIR?

Eğer evde süt kalmadıysa ve krep yapmanız gerekiyorsa üzülmeyin. Krep nasıl yapılır bilmiyorum, sütüm de yok diyorsanız yukarıdaki tariflerdeki gibi krep yapmanız mümkün ancak sütü çıkararak.

2 yumurta, 1 su bardağı su, 1 su bardağı un, ½ çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve şeker kullanarak sütsüz krep tarifi uygulayabilirsiniz. Krep nasıl yapılır sütsüz tarif diye arayanlar için bu şekilde bir uygulama mümkündür.

Akıtma nasıl yapılır, krep nasıl yapılır, sütsüz ve yumurtasız krep tarifi arayanlar için tariflerimiz bu şekilde. Herkese afiyet olsun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.