Kripto para devi Türkiye'ye geliyor '25 milyar TL hacmi var'

Kripto para devi Türkiye'ye geliyor '25 milyar TL hacmi var'

ABD'nin en büyük kripto para borsalarından Coinbase, Türkiye pazarına giriş yapıyor.

ABD'nin en büyük kripto para borsalarından Coinbase, Türkiye pazarına giriş yapıyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından faaliyet izni verilen şirket, Türkiye'de kripto para yatırımcılarına hizmet verecek.

Kripto para yasasının yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye, yabancı yatırımcılar için cazip bir hale geldi. Coinbase'in Türkiye'ye gelmesi, bu durumun en önemli göstergelerinden biri olarak değerlendiriliyor. Şirket, Türkiye'deki faaliyetlerini Coinbase Turkey Yazılım Teknolojileri AŞ adı altında yürütecek.

kripto-para-nedir-971.jpg

BTCTURK İDDİALARI

Geçtiğimiz yıllarda Coinbase'in Türkiye'nin önde gelen kripto para borsası BtcTurk'u satın alacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Ancak bu satın alma gerçekleşmedi. Şimdi ise Coinbase, bağımsız bir şirket olarak Türkiye pazarına giriş yapıyor.

bitcoin-kripto-para-1513059.jpg

25 MİLYAR TL HACMİ VAR

2012 yılından bu yana faaliyet gösteren Coinbase, dünya genelinde 100'den fazla ülkede 103 milyona yakın kullanıcıya hizmet veriyor. Platformda 220'den fazla kripto para birimi bulunuyor ve günlük ortalama işlem hacmi 25 milyar TL'yi aşıyor. Coinbase'in Türkiye'ye gelmesi, ülkemizdeki kripto para piyasası için yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Bu gelişme, hem yatırımcılar hem de sektör oyuncuları için önemli fırsatlar sunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.