Kurbanlık satışına yasak geldi ‘Yetkililer teyakkuzda'

Kurbanlık satışına yasak geldi ‘Yetkililer teyakkuzda'

O ilçede kurbanlık satışına yasak geldiği açıklandı.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir damda 5 büyükbaşta şap hastalığı tespit edilmesi üzerine yetkililer harekete geçti. Hastalığın yayılmaması için 10 kilometrelik bir alanda kurban satışı yasaklandı. Seferihisar'ın yanı sıra Urla'nın bazı bölgelerinde de 15 gün süre ile hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: Seferihisar ilçesi Turgutlu Mahallesi'nde bulunan bir damda bulunan büyükbaşlarda şap hastalığı tespit edildiği ve bu kapsamda 10 kilometreyi kapsayan alanda kalan Urla'da önceden belirlenen garaj arkasındaki kurban satış yerinde satış yapılmayacağı belirtildi.

65116.jpg

Urla'nın Bademler, Hacı İsa, Altıntaş, Kuşçular, Ovacık, Sıra, Yenikent, Naipli, Camiatik, Yenice, Yelaltı, Yaka ve Rüstem mahalleleri de gözetim bölgesine alındı.

ŞAP HASTALIĞI NEDİR?

Çift tırnaklı hayvanların çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın hayvanlar arasında bulaşma oranı çok yüksektir.

65116-2.jpg

Şap hastalığı tespit edilen bölge 10 km çevresine kadar karantina altına alınır. Bu bölgedeki hayvanların giriş ve çıkışları yasaklanır, hastalıklı hayvanlar itlaf edilir ve bölgede dezenfeksiyon çalışmaları yapılır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.