Kuvvetli yağış geliyor ‘Meteoroloji Uzmanı o illeri uyardı’

Kuvvetli yağış geliyor ‘Meteoroloji Uzmanı o illeri uyardı’

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu tahminini sosyal medya hesabından duyurdu.

Bugün hava durumu nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? Hafta sonu plan yapmayı düşünenler bu soruların cevaplarını merak ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerini paylaştı.

Picture background

Meteoroloji, bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısında bulunmaya devam ediyor. Ayrıca, 5 günlük tahminlere göre gök gürültülü sağanak yağışların ülke genelinde 3-4 gün daha süreceği görülüyor.

Bu gelişmelerin yanı sıra Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den önemli uyarılar geldi.

Picture background

Orhan Şen, bugün İç Anadolu'nun doğusu ve Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'da yağmur beklendiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabı X üzerinden açıklamalarda bulunan Şen, Osmaniye, Bayburt, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevresinde kuvvetli rüzgar, Doğu Anadolu'nun doğusunda, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olacağını duyurdu.

o1

Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, batıda yağışların azaldığını, Marmara ve Kuzey Ege de en az 4-5 gün yağış beklenmediğini ifade etti.

o2

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU İSE ŞU ŞEKİLDE

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya, Bilecik ve Bursa çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: 14 ilde kuvvetli yağış etkili olacak - Son Dakika Haberleri

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeydoğu kesimleri ile Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.