Mahfi Eğilmez: Katlanarak artacak

Mahfi Eğilmez: Katlanarak artacak

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından açıkladı. Eğilmez, ‘artmaya devam edecek’ dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının toplam rezervleri, 7 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 504 milyon dolar arttı. Bu artışla beraber rezervler 146 milyar 152 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş oldu.

Bu verilerin yayımlanması üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Son 2 ayda swap hariç net rezervler 67 milyar dolar arttığını brüt rezervler ise 143,6 milyar dolara ulaştığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Rezervlerimizin daha da artırılması için yeşil dönüşüm, enerji verimliliği ve yeni sanayi politikalarıyla sürdürülebilir cari açığa ulaşılması, doğrudan yabancı yatırımları artırmaya yönelik politikalar ve sermaye benzeri dış kaynağa erişim önem arz etmektedir. Bunu da programı kararlılıkla uygulayarak başaracağız."

tcmb-2.jpg

“ARTMAYA DEVAM EDECEK”

Bunların ardından ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez’den dikkat çeken paylaşım geldi. Eğilmez, söz konusu paylaşımında rezervlerin durumunu değerlendirdi.

TCMB rezervlerinin pozitif düzeyde artmaya devam ettiğini belirten Eğilmez, artışın ağırlıklı olarak swapların yerini döviz girişlerinin almasıyla ortaya çıktığını söyleyerek rezervlere ilişkin tabloyu paylaştı.

kapak-160537.jpg

“DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE YOK”

Eğilmez’in bu paylaşımının altına bir takipçisi Merkez Bankası verilerini işaret ederek, “Nereden, nasıl, niçin geliyor bu dövizler? Sanayi üretiminden mi? Tarım üretiminden mi?” sorunu yöneltti.

Mahfi Eğilmez bu soruya yine sosyal medyadan cevap verdi. “TL faizi % 45. Kur da sabit. Doları getirip burada bozdurup faize yatırırsanız kur artmazsa o % 45'LİK faiz dolar faizine dönüşüyor, onun için geliyorlar. Buna carry trade deniyor. Dünyanın hiçbir yerinde dolara böyle faiz verilmiyor.” Diye yanıtladı.

1612231688-mahfi-egilmez-jpg.jpg

asdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.