Mert Başaran: Sakın satmayın sokakta kalırsınız

Mert Başaran: Sakın satmayın sokakta kalırsınız

Yatırım uzmanı Mert Başaran "Sakın yapmayın" ifadeleri ile vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye'de yüksek enflasyon nedeniyle TL'nin ciddi değer kayıpları yaşaması, vatandaşların birikimlerini koruma arayışına yönelmelerine yol açıyor.

54566.jpg

Bu süreçte farklı yatırım araçlarına ilgi artarken, Ortadoğu'daki gelişmeler, yaklaşan ABD Başkanlık seçimleri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül ayında faiz indirimi yapacağı beklentisi piyasalarda belirsizlik yaratıyor. Yatırımcılar, bu belirsizlik ortamında doğru stratejiler geliştirebilmek için ekonomistlerin görüşlerini takip ediyor.

En çok tercih edilen yatırım seçeneklerinden biri olan mevduat faizleri konusunda ünlü yatırım uzmanı Mert Başaran'dan önemli uyarılar geldi.

Mevduat faizlerinin yüzde 50'ye ulaşması, bazı yatırımcıları ev ve araba satarak bu alana yatırım yapmaya yönlendiriyor.

Ancak Başaran, bu stratejinin riskli olabileceğine dikkat çekerek, özellikle mevduat faizleri için mülk satmayı planlayanları "Bu hataya düşmeyin" sözleriyle uyardı.

Yatırım uzmanı Mert Başaran "Bana soranlara ‘sakın yapmayın’ diyorum. Kısa vadede çok güzel para kazanmış oluyorsun. Örnek verirsek; Sen 10 milyonluk bir evi sattığında bunu bankaya koydun. Bankadan da yüzde 4 aldın diyelim. 400 bin TL para alıyorsun. Birinci yıl böyle güzelsin, ikinci yıl yine fena değilsin, 3 yıl diyorsun ki ‘Mert abi ya bu 400 bin lira eridi’ artık üçüncü yıl oldu para pul olmaya başladı. 10 milyondan bir gelen 400 bin lira vardı ya artık o sigara parası oldu. Ev al diyorum şimdi yeri ev oldu 500 milyon. 10 milyon kalmadı. Kısacası evini satıp faize koyduğun anda ilk yıl süper yaşarsın, 5 yıl kapısını alamazsın 10 yılda sokakta kalırsın." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.