Mesai saatleri 40 saate mi düşürülecek? Uzman isim açıkladı

Mesai saatleri 40 saate mi düşürülecek? Uzman isim açıkladı

Bazı haber kaynaklarında dolaşan "çalışma saatlerinin 40 saate düşürüleceği" iddialarına Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik'ten önemli açıklamalar geldi.

Son günlerde sosyal medyada ve bazı haber kaynaklarında dolaşan "çalışma saatlerinin 40 saate düşürüleceği" iddiaları büyük yankı buldu. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren bu iddiaya ilişkin Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik'ten önemli açıklamalar geldi.

1-4.webp

Çelik, söz konusu iddiaların ciddi bir manipülasyon içerdiğini belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın böyle bir hazırlığı olmadığını vurguladı. Sendikalar ve işverenlerle henüz böyle bir görüşme yapılmadığını ifade eden Çelik, bu tür haberlerin asıl amacının çalışma mevzuatını daha da esnekleştirmek olduğunu söyledi.

"Haftalık çalışma süresi 40 saate düşürülecek' iddiası işin sosu gibi görünüyor. Bir PR çalışması yapılıyor. Asıl hedef çalışma mevzuatını daha da esnekleştirmek" diyen Çelik, işverenlerin yasal çalışma sürelerine bile uymadığını ve bakanlığın etkin bir denetim yapmadığını hatırlattı.

2-5.webp

"İNANDIRICI DEĞİL"

Çelik, çalışma saatlerinin düşürülmesinin gerekliliğini vurgulasa da, bu konunun işverenlerin çıkarları doğrultusunda kullanılmasına karşı çıktı. "İşverenlerin pek çoğunun yasal haftalık çalışma süresine bile uymadığı, fazla çalışmalar için ücret ödemediği ve bakanlığın etkin bir denetim yapmadığı ülkemizde çalışma saatlerini 40 saate düşürme havucu inandırıcı değil" şeklinde konuştu.

aziz-celik.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.