Murat Ülker istedi sonra yayından kaldırıldı ‘Bakanlık devreye girdi’

Murat Ülker istedi sonra yayından kaldırıldı ‘Bakanlık devreye girdi’

Ticaret Bakanlığı Züber'in "Gerçek Atıştırmalık" sloganlı reklamının durdurulması ilgili son noktayı koydu.

Ticaret Bakanlığı, son günlerde sosyal medyada yoğun tartışmalara konu olan Züber'in "Gerçek Atıştırmalık" sloganlı reklamının durdurulmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Reklam Kurulu'nun tarafsız ve objektif bir şekilde hareket ettiği, her türlü reklam ve ticari uygulamanın ayrım gözetmeksizin takip edildiği vurgulandı.

ÜLKER'İN ŞİKAYETİ ÜZERİNE DURDURMA KARARI

Ticaret Bakanlığı, Züber'in "Gerçek Atıştırmalık" reklamının Yıldız Holding'e bağlı Ülker'in "haksız rekabet" şikayeti üzerine durdurulduğunu teyit etti. Bakanlık, kendilerine iletilen tüm şikayetlerin tarafsız bir şekilde değerlendirildiğini ve bu reklamda da mevzuata aykırılığın tespit edildiğini kaydetti.

Açıklamada, Reklam Kurulu'nun tüketicilerin korunması amacıyla kurulduğu ve tüm paydaşların eşit temsil edildiği bir yapıya sahip olduğu belirtildi. Kurulun, reklamlarda ve haksız ticari uygulamalarda mevzuata aykırılık olup olmadığını incelediği ve gerekli yaptırımları uyguladığı ifade edildi.

bakanlik.webp

“SOSYAL MEDYADA YANLIŞ BİLGİLENDİRME”

Bakanlık, sosyal medyada Reklam Kurulu kararlarının objektif olmadığı ve taraflı kararlar verildiği yönünde yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kurulun tüm kararlarının idari yargı denetimine tabi olduğu ve yüzde 95'in üzerinde bir oranla mahkemelerce hukuka uygun bulunarak onandığı kaydedildi.

ZÜBER REKLAMINDA MEVZUATA AYKIRILIK

Züber reklamında kullanılan "Gerçek Atıştırmalık" ifadesinin, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Hakkında Kılavuz'un 35. maddesine aykırı olduğu belirtildi. Bu nedenle, Reklam Kurulu tarafından oy birliğiyle durdurma kararı verildiği ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı, dijital mecralardan ürün ambalajlarına kadar her türlü reklam ve ticari uygulamanın Reklam Kurulu tarafından yakından takip edildiğini ve herhangi bir ayrım gözetmeksizin değerlendirildiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.