Narin cinayetinde 4 kişi aynı evdeydi: Her şey 33 dakikada oldu

Narin cinayetinde 4 kişi aynı evdeydi: Her şey 33 dakikada oldu

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde kaybolan ve cesedi 8 Eylül'de bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde, iddianameye göre aynı evde bulunan dört şüpheli, Narin’i 33 dakika içinde öldürüp kayıp süsü verdiler.

Narin Güran'ın kaybolduğu gün, 21 Ağustos'ta saat 15.11'de evine yöneldiği ve daha sonra şüpheli bir aracın Eğertutmaz Deresi civarına girdiği tespit edildi. Aracın, sanıklardan Nevzat Bahtiyar tarafından kullanıldığı belirlendi. İddianameye göre, söz konusu araç 15.44'te durdu ve 33 dakika sonra bölgeden ayrıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran’ın kasten öldürülmesiyle ilgili olarak anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. İddianame Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

HTS KAYITLARI ORTAYA ÇIKARDI

HTS kayıtları ve baz istasyonu verileri, şüphelilerin suç saatinde aynı evde bulunduklarını ortaya koydu. İddianamede, şüphelilerin öldürme eylemi üzerinde ortak bir irade oluşturduğu ve Narin’i boğarak öldürdüklerine dair yeterli delil bulunduğu ifade edildi.

DAVA SÜRECİ VE İLK DURUŞMA

Davanın tensip zaptında, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. İlk duruşma 7 Kasım’da Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Bu duruşmada, Narin Güran'ın babası "müşteki", tutuklu sanıklar da dahil olmak üzere 21 kişi "tanık" olarak dinlenecek. Sanıkların duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu da duruşmaya "müşteki kurum" sıfatıyla davet edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.