Ne denediyse olmadı! Bir anda aldığı kararla kazancını katladı

Ne denediyse olmadı! Bir anda aldığı kararla kazancını katladı

10 dönümlük arazisini öyle bir şeye dönüştürdü ki kazancını katladı.

Yozgat’ta çiftçilik yapan Seyit Erol, hububat ekili 10 dönümlük kıraç arazisini badem bahçesine dönüştürdü. Erol, bu bahçeden yılda 2 ton ürün elde etmeyi hedefliyor. Çekerek ilçesine bağlı Arpaç köyünde çiftçilik yapan Erol, daha önce buğday ve arpa yetiştirdiği kıraç arazide badem üretimine geçerek gelirini artırmayı başardı.

aw218140-07.jpg Arazinin kuraklığı ve yüksek sulama maliyetleri nedeniyle hububattan beklediği verimi alamayan Erol, araştırma yaparak 2017 yılında 10 dönümlük arazisine 600 badem fidanı dikti. 2020 yılında yaklaşık 300 kilogram ürün elde eden Erol, bu yıl verimin artmasıyla 2 ton ürün bekliyor

aw218140-06.jpgUzun yıllar boyunca kıraç arazisine arpa ve buğday ektiğini, ancak yeterli verimi alamadığını belirten Arpaç köyünden girişimci Erol, “Köyümde çiftçilikle uğraşıyorum. 2017 yılında badem bahçesini kurdum ve 2020 yılında 300 kilogram badem elde ettim. Daha önce arpa ve buğday ekiyorduk ama kazancımız yoktu. Çorak arazi olduğu için badem dikmeye karar verdim.

Burada 10 dönüm alan ve 600 ağaç var. Bu sene verim çok yüksek, yağmurlar da iyi geldi, bir aksilik olmazsa 2 tona yakın ürün almayı düşünüyorum” dedi.

aw218140-05.jpgBahçenin bakımının zahmetli ve masraflı olduğuna dikkat çeken Erol, “Bahçenin budaması, ilaçlaması oldukça zahmetli ama yine de bu işi severek yapıyorum. Hububata göre çok daha iyi gelir elde ediyorum. Geçen sene bademin kilogramını 100 liradan sattık, bu sene fiyatlar henüz belli olmadı, duruma göre değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.