Neslim-İnanç Güngen baskın yapan polisleri göbek atarak karşılamış! Şüpheli listesine o isim de eklendi

Neslim-İnanç Güngen baskın yapan polisleri göbek atarak karşılamış! Şüpheli listesine o isim de eklendi

Fenomen Neslim ve İnanç Güngen çifti dün gözaltına alınmıştı. İşlemleri süren çiftin soruşturması sürerken ortaya çıkan vergi müfettişi detayı şoke etti.

Sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ile İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 54 şüpheli dün gerçekleşen "Kuyu-8" operasyonlarıyla gözaltına alındı. Operasyona ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Güngen'in gözaltına alınırken polisi dans ederek karşıladığı, ancak emniyete götürülürken ağlama krizine girdiği belirtiliyor.

Sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak tanınan Neslihan Güngen ve İnanç Güngen'in de dahil olduğu 54 şüpheli, dün yapılan "Kuyu-8" adlı operasyonla gözaltına alınmıştı. Operasyonla ilgili çarpıcı ayrıntılar gün yüzüne çıktı.

İddiaya göre, Neslihan Güngen, gözaltına alınırken polisi dans ederek karşıladı; fakat emniyete götürülürken gözyaşlarına boğulduğu bildirildi.

gozalti3.webp

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK VE NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇLAMALARI

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde düzenlenen geniş çaplı operasyonlar, Türkiye genelinde 25 ilde gerçekleştirildi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlıklarını aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 54 kişi yakalandı.

Gözaltına alınanlar arasında sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Neslihan Güngen ile eşi İnanç Güngen de bulunuyor. Bu operasyon, özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen suç örgütlerine karşı ciddi bir mücadele örneği olarak dikkat çekiyor.

VERGİ MÜFETTİŞİ DETAYI ŞOKE ETTİ

CNN TÜRK İstihbarat Haber Müdürü Nihat Uludağ’ın canlı yayında aktardığı gelişmelere göre, yaşanan durum daha da çarpıcı hale geldi.

Uludağ şunları söyledi: “Dün akşam saatlerinde önemli bir gelişme yaşandı. Güngen ailesine ait şirketlerde 1.5 milyon liralık bir para trafiği vardı. Mali şube ekipleri bu durumu hayatın olağan akışına ters olarak yorumluyordu. Peki burada bir kara para aklama trafiği mi vardı? İşte bunu soruşturmakla görevli vergi müfettişinin de özellikle Neslihan Güngen ile kayıt dışı görüşmeler ve buluşmalar yaptığı tespit edildi. Bu olayı soruşturmakla görevli vergi müfettişi de gözaltına alındı. Operasyonun olacağı gün vergi müfettişi tatildeymiş. Otel odasına döndüğü an yakalandı. Şöyle bir ilginç detay daha var. Güngen çiftinin para trafiği olduğu şirketler eşi İnanç Güngen'in üzerine olduğu tespit edilmiş. Yani vergi müfettişinin Neslihan Güngen ile görüşeceği bir durum yok. Suçlu mu değil mi, soruşturma sonunda belli olacak.”

1024xauto.webp

DANS EDEREK KARŞILADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Neslim adıyla bilinen Neslihan Güngen’in gözaltına alındığı sırada bir gece klübünde eğlendiği ve gözaltı işlemleri sırasında polisleri dans eşliğinde karşıladığı öne sürüldü. Ancak iddialara göre alkolün etkisi yavaş yavaş geçerken ve karakola götürüldüğü sırada ağlama krizine girdiği ifade edildi.

nesl.webp

MÜFETTİŞİN DAVRANIŞI CİDDİ SORUN

Avukat Zafer İşeri'nin, operasyonun hukuki boyutları hakkında yaptığı açıklamalar, olayın karmaşıklığını ve ciddiyetini ortaya koyuyor. İşeri, suçtan elde edilen gelirlerin tespitiyle görevli müfettişlerin şüphelilerle iletişim içinde olmalarının, soruşturmanın gizliliği ve sonuç raporunun tarafsızlığı açısından önemli sorunlar yarattığını belirtiyor. Bu durum, suç örgütünün iddia edilen yapısını ve etkisini daha da derinleştiriyor. İşeri'nin vurguladığı gibi, suç örgütü kurulduğu iddiaları, fenomenlerin ve güzellik merkezlerinin kamuoyu önündeki tanınırlığı ile iç içe geçmiş durumda. Bu tanınırlık, yasadışı faaliyetler için bir kılıf olarak kullanılabiliyor. Görünürdeki ticari başarıların arkasında, suçtan elde edilen büyük miktarda paranın olduğu iddiaları, olayın vahametini artırıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.