O aracın vergisi yüzde 9'a düşürüldü! Artık daha ucuza satılacak

O aracın vergisi yüzde 9'a düşürüldü! Artık daha ucuza satılacak

Ünlü otomobil markasının vergisi yüzde 9'a düşürüldü. Artık daha ucuz olacak.

Avrupa Komisyonu, Çin’de üretilen Tesla araçlarına yönelik gümrük vergisini yüzde 20,8'den yüzde 9'a indirdi. Ancak, Çin’den ithal diğer elektrikli araçlar için belirlenen yüzde 37,6'lık vergi oranında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

4 Temmuz’da Avrupa Birliği (AB), Çin’den ithal elektrikli araçlara 5 Temmuz’dan itibaren yüzde 37,6 oranında gümrük vergisi uygulanacağını duyurmuş, ancak bu uygulamanın yürürlüğe girmesi için dört aylık bir müzakere süreci tanımıştı.

modely3.webp

Bugün açıklanan taslak sonuçlara göre, ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın temmuz ayında önerilen yüzde 20,8'lik gümrük vergisi oranı, Çin’in sübvansiyon karşıtı soruşturmasının ardından yüzde 9’a çekildi. Komisyon, Tesla'nın aldığı özel sübvansiyonlar nedeniyle vergi oranının yeniden hesaplandığını belirtti.

teslanin-uzun-menzilli-modeli-yeniden-satisa-cikti-ljxq.jpg

Avrupa Komisyonu, Çin’in elektrikli araç üretiminde kapsamlı sübvansiyonlar sağladığını değerlendirerek, diğer Çin menşeli elektrikli araçlar için nihai vergi oranını yüzde 36,3 olarak önerdi. Bu oran, temmuz ayında belirlenen yüzde 37,6'lık azami verginin biraz altında kalıyor. Tesla, AB'nin yürüttüğü soruşturmada iş birliği yapan şirketler arasında bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.