Özel Güvenlik Görevlileri dikkat! Beklenen açıklama geldi

Özel Güvenlik Görevlileri dikkat! Beklenen açıklama geldi

Özel Güvenlik Görevlilerinin beklediği açıklama geldi. Açıklamada genelgeye yer verildi.

Türkiye genelindeki yüz binlerce özel güvenlik görevlisinin merakla beklediği açıklama geldi ve İçişleri Bakanlığı, 25 Nisan tarihinde onaylanan Özel güvenlik hizmetleri genelgesine yer verildi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş''ın imzası ile yayınlanan genelgeye baktığımızda özel güvenlik görevlilerine ilişkin tüm tanımlara ve detaylara yer verildiği görüldü.

TÜRK-İŞ Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "İçişleri Bakanlığınca 25/04/2023 Tarihinde Onaylanan, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığınca Hazırlanan Özel Güvenlik Hizmetleri Genelgesi Yayınlanmıştır.. Özel güvenlik sektörüne hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Genelge bu şekilde:

Ülkemiz genelinde 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ile ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülen özel güvenlik hizmetleri ile ilgili iş ve işlemlerin yerine getirilmesindeki usul ve esasların belirlendiği 2021/10 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Genelgesinin "Son Hükümler" başlıklı 27.2 maddesinin b bendinde yer alan "Bu Genelgenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, özel güvenlik hizmetlerine ilişkin bakanlık tarafından yayımlanan genelgeler veya başkanlık tarafından düzenlenen genel düzenleyici emir yazılar, her yılın ocak ayında bakanlıkça bu genelgeye eklenir ve yayımlanır" ifadesi doğrultusunda, özel güvenlik sektörünün dinamik yapısı gereği günün değişen ve gelişen şartları dikkate alınarak "Özel Güvenlik Hizmetleri Genelgesi" hazırlanmıştır.

Özel güvenlik hizmetlerindeki uygulamaların ekteki Özel Güvenlik Hizmetleri Genelgesi hükümleri doğrultusunda yerine getirilmesi hususunu tensiplerinize arz ederim.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.