Özgür Özel ilk kez erken seçim tarihini duyurdu. 'Ben buna susmayacağım'

Özgür Özel ilk kez erken seçim tarihini duyurdu. 'Ben buna susmayacağım'

CHP lideri Özgür Özel erken seçime ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ankara'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in son açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Asgari ücret ve emekli maaşlarına yönelik zam beklentileri devam ederken, Özel, hükümetle yapılan görüşmelerde beklenen zammın masadan çıkmamasını eleştirdi.

Özel, "Ben masadan ve görüşmeden bir asgari ücret zammı çıkarsam bunun kaybedeni olmazdı. Şimdi bunun bedelini iktidarın tek başına ödemesi için ben buna susmayacağım" dedi.

chp-den-ysk-ye-hatay-basvurusu-ozgur-ozel-kanitlari-siraladi-tam-kanunsuzluk-hali-var-dedi.webpCHP lideri Özgür Özel ayrıca, erken seçime ilişkin söylemlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur" ifadelerini kullandı.

Özel'in BirGün yazarı Doğan Tılıç'a yaptığı açıklamalarda vurguladığı diğer konular arasında, muhalefetin tavrı ve iktidarla olan ilişkileri de yer aldı. Özel, "Otokrasi, tek adam rejimi, totaliter diktatoryal rejime evriliyor" tespitlerini yenileyerek, muhalefetin seçmene etkili bir şekilde ulaşabilmesi gerektiğini vurguladı.

ozgur-ozelden-yskya-tam-kanunsuzluk-basvurusu-xluu.webpAsgari ücret konusunda yapılan görüşmelerde sonuç alınamaması durumunda sokaklara çıkmayı ve protesto etmeyi düşündüklerini belirten Özel, sendikalarla işbirliği içinde olduklarını ve bu konuda kararlı olduklarını ifade etti.

CHP'nin düzenlediği mitinglere de değinen Özel, "Geçinemiyoruz mitingine DİSK, Hak-İş ve Türk-İş başkanlarını davet ettim" şeklinde konuştu. Özel, partisinin, iktidarın medya araçlarıyla karşı karşıya kaldığını ve bu duruma karşı strateji geliştirdiklerini dile getirdi.

indir.jpg

CHP lideri "Ben MHP olmasa da AK Parti olmasa da normalleşirim. Benim derdim onların seçmenleriyle normalleşmek" ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.