Rizeli mucitten inanılmaz buluş! Türk'e imkansız de arkana yaslanıp izle

Rizeli mucitten inanılmaz buluş! Türk'e imkansız de arkana yaslanıp izle

Rize'nin Çiftekavak Mahallesi'nde yaşanan ilginç bir yapısal sorun, Rizelilerin kıvrak zekası ve yaratıcılığıyla çözüme kavuşturuldu.

Rize merkeze bağlı Çiftekavak Mahallesinde yer alan ve 128 dairenin bulunduğu Çiftekavak Konutları, yerleşim yerinin eğimli yapısı nedeniyle özellikle yaşlılar ve engelliler için ulaşımı zor bir konuma sahipti. Bina giriş kapılarının yoldan 20 metre yükseklikte olması, apartman sakinlerini ve ziyaretçileri oldukça zorluyordu.

aw236396-07.jpg

Bu soruna çözüm olarak, inşaat firması ve site yönetimi, bina çevresine bir asansör eklemeye karar verdi. İnşa edilen asansör, sadece apartman sakinlerinin değil, yoldan geçen vatandaşların da ilgisini çekti.

aw236396-05.jpg

Asansörün kurulduğu taş duvar, gerektiğinde içeri alınarak asansör boşluğu oluşturuldu. Bu çözüm, siteye hem yaya hem de araç yoluyla ulaşımı kolaylaştırarak, özellikle yokuş yukarı zorlanan yaşlılar ve engelliler için büyük bir rahatlama sağladı.

aw236396-06.jpg

Murat Yılmaz gibi site sakinleri, başta bu çözümü garipseseler de, yaşamaya başladıktan sonra asansörün faydalarını gördüklerini ve özellikle yokuş yukarı çıkmanın zorluğundan kurtulduklarını ifade ettiler. Ertuğrul Tüfekçi ise yapılan asansörün, özellikle yaşlılar için büyük bir kolaylık olduğunu belirtti ve bu çözümün Rize'de meşhur hale geldiğini, hatta yakında ziyaretçi çekebileceğini dile getirdi.

aw236396-01.jpg

Bu durum, Rize'nin coğrafi yapısının ve yerel halkın zekasının, karşılaşılan zorluklara yaratıcı çözümler üretebildiğini gösteriyor. Kırk yıl düşünülse de akla gelmeyecek bu çözüm, şimdi bölge için bir simge haline gelmiş durumda.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.