Sadece 4 günde yapıyor tanesini 5 bin TL’den satıyor

Sadece 4 günde yapıyor tanesini 5 bin TL’den satıyor

Sadece 4 günde yapıp satıyor, tanesine 5 bin TL’den alıcı buluyor. Oturduğu yerden kazanç sağlıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde evsiz kalan 59 yaşındaki depremzede Fatma Kırtürk, şehirdeki konteyner evlerden birinde yaşamını idame ettiriyor. Kırtürk, oturduğu yerden para kazandığı uğraşıyla geçimini sağlıyor.

Konteynerde yaşamını sürdüren Kırtürk, kazanç elde etmek için tablo yapıp satmaya başladı. Tanesini 5 bin TL’den sattığı tablolarını 4 günde tamamladığını söyleyen Kırtürk, hem keyifli vakit geçirdiğini hem de sanatının moral kaynağı olduğunu söyledi.

aw207614-01.jpg

“ODAKLANARAK BİRAZ DA OLSA UNUTUYORUZ”

Geçimini tablolarından sağlayan Kırtürk, depremde aldığı yaraları sanatla sarıyor. Evini depremde kaybeden kadının sanatı, geçim derdini de bir nebze olsun ortadan kaldırmak için uğraş oluyor. Kırtürk, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Depremde evimiz yıkıldı ve üç ay çadırda kaldık. Daha sonra konteynere yerleştik. Burada kendime bir uğraş olarak tablo yapmaya başladım ve bu bana çok iyi geldi. Daha önce sıkılıyorduk ve sürekli depremi düşünüyorduk, ama şimdi bu sanata odaklanarak biraz da olsa unutabiliyoruz” diyen Kırtürk, herkese tavsiye ettiğini söyledi.

aw207614-06.jpg

FİYATLAR 5 BİNE ÇIKIYOR

Çeşitli eserleri tabloya dönüştürüp satışa çıkaran Kırtürk, 3-4 gün içerisinde bir tabloyu tamamladığını, eserlerin 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında değiştiğini anlattı. Öte yandan bu uğraşla stres attığını belirten Kırtürk, evde oturan herkese tavsiye etti. Kırtürk’ün yaptığı tablolar arasında Osman Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi de bulunuyor.

aw207614-04.jpg

Bu tablonun değerini 5 bin TL olarak belirleyen Kırtürk, diğer tablolar için 2 bin 3 bin TL fiyat veriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.