Sağlam raporu almayan özel okul kapatılacak

Sağlam raporu almayan özel okul kapatılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, üç ay içinde sağlam raporu almayan özel okulları kapatacaklarını açıkladı

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından gözler  okul ve hastanelere çevrildi. İstanbul''da yapılan denetimlerin ardından birçok devlet okulu ve hastanenin yenilenmesine karar verildi. Çocuğu özel okulda okuyan velileri de rahatlanan açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer''den geldi.

Bakan Özer, deprem bölgesinde sağlam raporu verilen tüm devlet okullarını açtıklarını belirterek, 3 ay içinde sağlam raporu almayan özel okulları ise kapatacaklarını söyledi. Şartlar normalleştikçe deprem bölgesine dönüşlerin attığını kaydeden Özer, "25 bin 883 öğrenci bölgeye döndü" dedi. Çelik, İstanbul’da bütün ilçelerde Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekipleri kurulduğunu vurgulayarak, "Her ilçenin kendi arama-kurtarması olacak" diye konuştu.

Bakan Özer, depremzede öğretmenler ile deprem bölgesinden İstanbul’a atanan öğretmenler ve aileleriyle bir iftarda araya geldi. Deprem bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalardan okulların depreme dayanıklılık durumlarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Özer

özel öğretim kurumlarının binalarının depreme dayanıklı olup olmadığıyla ilgili sürecin 25 Ocak’ta başladığını söyledi. Özer, şunları kaydetti:

3 AY SÜRE VERİLDİ

“Tüm özel okul ve kurumlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan sağlam raporu almalarını istiyoruz. Türkiye genelinde özel okullar için 3 ay süre verdik. Sağlam raporu almazlarsa kabul etmiyoruz, almayanı kapatacağız. Çünkü en güvenli yerlerin okullar olması lazım. Riskli olmayan binalar için dahi sağlam raporlarını tazelettiriyoruz. Riskli binalar boşaltıldı zaten. İstanbul’da şu anda 6 tane özel okul boşaltıldı.

İstanbul’da tüm okulların altına güçlendirme çalışmaları yapacağız. Çadırlar, battaniyeler, uyku tulumları, aydınlatma ve ihtiyaç malzemeleri, ilk yardım vb. materyalleri, sığınak gibi oralarda depolayacağız. Bu çalışmamız başladı. Sonra da fay hattı olan illerdeki tüm okullarda uygulanacak.

DEPREM BÖLGESİNE 500 YENİ PREFABRİK OKUL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sağlam raporu verdiği tüm okullarda eğitim başladı. Deprem bölgesinde 500 yeni ve sabit çelik konstrüksiyonlu prefabrik okul yapılıyor. 3 ayda bitecek. 5 milyar TL’lik yeni bütçe ayırdık. Bir sonraki eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz. Taşımalı değil kalıcı olacak.’’ açıklamasını yaptı. (AA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.