Şehir hatlarında yaz tarifesi başlıyor

Şehir hatlarında yaz tarifesi başlıyor

İstanbul'un deniz ulaşımı için önemli bir hizmet sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları'nın kış tarifesi sona eriyor ve 17 Haziran 2024 tarihinden itibaren yaz tarifesine geçiliyor.

Yaz tarifesinde, yolcu yoğunlukları ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak yeni düzenlemeler yapıldı. Özellikle bazı hatlardaki sefer sayılarında artış göze çarpıyor.

Beşiktaş-Adalar Hattı'na 2 sefer daha eklenirken, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü Hattı hafta sonları ve resmi tatil günlerini kapsayacak şekilde iki sefer daha artırıldı. Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu Hattı'na bir sefer, Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı Hattı'na ise Anadolu Kavağı-Poyraz ve Poyraz-Anadolu Kavağı olarak iki sefer daha eklendi.

Şehir Hatları, deniz ulaşımının toplu ulaşımdaki payını arttırmak amacıyla 2019 yılı sonundan 2023 yılına kadar 10 yeni hat açmıştı. Bu yeni hatlar da yaz tarifesinde hizmet vermeye devam edecek.

Yaz boyunca gece seferleri de devam edecek. Adalar Hattı'nda, Kabataş-Adalar, Adalar-Beşiktaş, Bostancı Adalar Ring Hattı gibi hatlar yoğun bir şekilde hizmet verecek. Mehtap Turları her cumartesi gerçekleştirilecek. Ayrıca, İstanbul'un eşsiz güzelliklerini Şehir Hatları vapurlarıyla keşfetme fırsatı sunan Boğaz Turları da yaz boyunca hizmette olacak.

Yaz tarifesi kitapçığına erişim, tüm Şehir Hatları iskelelerinin yanı sıra internet sitesi, mobil uygulama, sosyal medya hesapları ve Alo 153 Çözüm Merkezi aracılığıyla sağlanabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.