Şehit yönetmeliği değişti! Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Şehit yönetmeliği değişti! Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Şehit yönetmeliğinde bir takım değişikliğe gidildi. Söz konusu değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile birlikte şehitlik yönetmeliğinde önemli değişiklikler yapıldı. Yeni düzenlemeye göre, 3 Ocak 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'na dayanan mevcut yönetmeliği güncellendi.

Özellikle, yönetmeliğin üçüncü maddesinde yapılan değişiklikler dikkat çekti. Bu kapsamda, 'yedek subay' ifadesinin yanına 'yedek astsubay' terimi eklenerek güncellendi. Ayrıca, aynı maddenin (d) olarak belirtilen bölümü, 'd) ve (e)' şeklinde düzenlenerek yeniden şekillendirildi.

2356090-620x349.jpg

Ayrıca, 11 Ocak 1983 tarihli 2780 sayılı Kanun'un ikinci maddesine göre hayatını kaybeden askeri öğrenciler ve aday öğrenciler için yeni bir madde eklenmiş durumda. Bu düzenlemeyle birlikte, yönetmeliğin dördüncü maddesinde de 'yedek subay' ifadesinin hemen ardından 'yedek astsubay' terimi kullanılmaya başlandı.

kapak-233642.jpg

Son olarak, yönetmeliğin on altıncı maddesinde geçen 'Bakanlar Kurulu' ifadesi 'Cumhurbaşkanı' olarak değiştirilerek güncellendi. Bu değişikliklerle birlikte, şehitlikle ilgili düzenlemelerdeki detaylar ve tanımlamalar netleştirilmiş olduğu kaydedildi.

640xauto-001.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.