Selçuk Geçer kesin bir dille uyardı: Büyük patlama yaşanacak

Selçuk Geçer kesin bir dille uyardı: Büyük patlama yaşanacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, konutunu satarak parasını faizde değerlendirmek isteyenlere kesin bir dille uyarılarda bulundu.

Yüksek enflasyon nedeniyle Türk lirasında tarihi değer kayıplarının yaşandığı dönemde birçok yatırımcı, birikimlerini değerlendirmek için çeşitli araçlara yöneliyor.

Milyonlarca yatırımcının ve ekonomi uzmanlarının da gözü kulağı bu noktada Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında alacağı faiz kararına çevrilmiş durumda.

Ancak, son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan durgunluk ve faizlerin artması yatırımcıların iştahını kabarttı. Öyle ki bazı yatırımcılar, ellerindeki konutları satarak paralarını faize yatırmanın planlarını yapıyor.

konut-fiyatlari-duser-mi-scaled-2.jpg

Önde gelen ekonomistler ise bu yolun ciddi riskler barındırdığını dile getiriyor. Selçuk Geçer'de vatandaşlara bu yöntemi tercih etmemeleri yönünde dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Konut fiyatlarında büyük patlama yaşanacağını ileri süren Geçer, “Konut fiyatları şu an enflasyonla karşılaştırıldığında yükseliş göstermiyor. Konutun fiyatı enflasyonun altında kalıyorsa, bu durum o ürünün fiyatının düşük kaldığı anlamına gelir. Parası olanlar için bu dönem birikim yapma, olmayanlar için ise kayıp dönemi. Bir yatırımcı evini satıp faize yöneliyorsa, gelecek yıl o evi geri alması mümkün olmayacak. Çünkü konut fiyatlarında büyük bir patlama olacak." ifadelerini kullandı.

tuik-konut-satislari-371-body.jpg

Geçer, önümüzdeki süreçte gayrimenkul fiyatlarının yanı sıra ve arsa piyasasında da ciddi hareketliliklerin meydan geleceğini belirterek, “Türkiye'nin enflasyonu düşük gösterme çabaları, beklenti enflasyonu yaratıyor ve bu da faizlerin düşmesine yol açacak.” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.