Selçuk Geçer: Ümitlenmeyin artış olmayacak

Selçuk Geçer: Ümitlenmeyin artış olmayacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kritik ayrıntıya ayak basarak kötü haberi verdi.

Milyonlarca emeklinin ve memurun gözü Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammına döndü. Mayıs ayı enflasyonunda belli olmasının ardından tahminler gelirken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kritik ayrıntıya ayak basarak kötü haberi verdi.

OCAK AYINDA MAAŞLAR MERHEM OLAMAMIŞTI

Ocak ayında emekliye yüzde 49,25 oranında maaş zammı yapılmıştı. Ancak yapılan maaş zammı emekliyi mutlu etmedi. Açlık sınırının 19 bin TL’ye dayandığı ortamda en düşük emekli aylığı 10 bin TL’de kaldı.

96928.jpg

TÜİK VERİLERİ AÇIKLADI

5 aylık enflasyon verisi TÜİK'e göre yüzde 21,72 oranında çıktı. Son 1 aylık verinin eklenmesi ile emeklinin maaşı belli olacak. Ancak tahminlere göre 6 aylık emekli maaş zam oranı yüzde 26 ile 27 arasında çıkması ön görülüyor.

emekli-41241.jpg

GEÇER: ÜMİTLENMEYİN

Enflasyon konusunda Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamada ise ‘Enflasyon düşecek’ söylemi dikkat çekti. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Şimşek’in söylemlerini hatırlatarak, “Yazın sonunda enflasyonu düşürelim de daha az zam yapalım şeklinde bu söylemi okuyorum. Yüzde 75 enflasyonu görüp te bu kadar zam yapılacak diye ümitlenmeyin. Yıl sonunda asgari ücretliye emekliye daha az zam yapılacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.