Sertap Erener eylemlere katılarak Filistin için slogan attı

Sertap Erener eylemlere katılarak Filistin için slogan attı

Ünlü sanatçı Sertap Erener Malmö kentinde Filistin için slogan attığı görüntüleri paylaştı.

Eurovision 2024, bu yıl İsveç’in Malmö kentinde gerçekleştirildi. Dünya çapında büyük bir müzik organizasyonu olarak bilinen Eurovision'da, 21 yıl aradan sonra Türkiye'yi 2003'te birinciliğe taşıyan Sertab Erener de sahneye çıktı.

Sertab Erener, 2003 yılında birincilik kazandığı "Everyway That I Can" şarkısını seslendirirken, yarı finallerde sahne alan diğer eski Eurovision şampiyonları Helena Paparizou ve Charlotte Perrelli de sırasıyla "My Number One" ve "Take Me To Your Heaven" şarkılarıyla performans sergiledi.

327275.jpg

Eurovision etkinliği sırasında İsveç’in Malmö şehrinde dört gün süren hazırlıkların detaylarını paylaşan Sertab Erener, YouTube hesabından bir video paylaştı. Videoda, Eurovision davetini kabul etmesinin ardından gerçekleşen kıyafet provaları, canlı yayın sırasında ekibiyle olan etkileşimleri ve Malmö sokaklarındaki gezintileri yer aldı.

FİLİSTİN İÇİN PROTESTO

Final günü olan 11 Mayıs’ta, İsrail’in yarışmaya katılmasını protesto eden eylemcilerle birlikte Sertap Erener'de Filistin sloganları atarak İsrail'e tepki gösterdiği anları paylaştı. Ayrıca Erener'in sahneden kısa bir süre önce sahnede İsrail'in olduğunu öğrendiğinde verdiği tepki ise kameralara yansıdı.

sertab-ziac-cover-jpg.webp

ELEŞTİRİLERE MARUZ KALDI

Sertab Erener, Eurovision'daki konuk performansı sırasında bazı Türk vatandaşlarından tepki almıştı. İsrail’e verilen ayrıcalık nedeniyle, Erener’in sahne performansı sırasında siyasi bir mesaj vermemesi bazı siyasal İslamcılar tarafından eleştirildi.

Ancak sosyal medyada bazı kullanıcılar, sanatçının bu durumu değiştirmeye gücünün yetmediğini ve gerekli tepkinin hükümet tarafından verildiğini belirterek Erener’i savunmuştu.

sdasdsdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.