O kişiler Maymun Çiçeği hastalığına yakalanmayacak 'Uzman doktor 'Korunaklılar' diyerek açıkladı'

O kişiler Maymun Çiçeği hastalığına yakalanmayacak 'Uzman doktor 'Korunaklılar' diyerek açıkladı'

O kişiler Maymun Çiçeği hastalığına tam anlamıyla korunacağını uzman isim anlattı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle "küresel acil durum" ilan etmesiyle birlikte Türkiye'de de endişeler artmıştı. Ancak, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Rahmet Güner'in yaptığı açıklama, vatandaşları rahatlattı.

Prof. Dr. Güner, 1980 yılından önce doğan vatandaşların çocukluk çağında yapılan çiçek aşısı sayesinde maymun çiçeği hastalığına karşı büyük oranda korunaklı olduğunu belirtti. Bu durum, Türkiye'deki birçok kişi için önemli bir güvence sağladı.

97543.jpg

MAYMUN ÇİÇEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Prof. Dr. Güner, maymun çiçeği hastalığının iki farklı alt tipi olduğunu ve hastalığın bulaşmasında yakın temasın önemli bir rol oynadığını söyledi. Ayrıca, kişisel hijyenin korunmasının hastalıktan korunmada etkili olduğunu vurguladı.

KORUNMANIN YOLLARI

1980 öncesi doğanların büyük bir kısmı çocukluk çağında çiçek aşısı olduğu için maymun çiçeği hastalığına karşı korunaklı olduğunu Güner, açıkladı. Güner, "Ellerin sık sık yıkanması, temas edilen yüzeylerin temizlenmesi gibi kişisel hijyen kurallarına dikkat etmek önemlidir. Hastalık bulaş riskini azaltmak için hasta kişilerle yakın temastan kaçınılmalı" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.