T.C. İSTANBUL 13. SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN

T.C. İSTANBUL 13. SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN

ESAS NO : 2016/1084 Esas
 
MİRASÇI : SANİYE KALAYCI
 
Vasiyetname Açılması (Noter) davasının yapılan yargılamasında; Mahkememizce Bülent ÖZDEN adına yapılan adres araştırmalarında bir netice alınamadığından mahkememizce verilen gerekçeli kararın ilanen tebliğine karar verilmiştir.
 
Kapalı zarfla gönderilmiş olan müteveffa Ömer Faruk KASAPOĞLU''nun ölmeden önce Beşiktaş 10. Noterliği''nde tanzim ettirmiş olduğu 25/11/2014 tarih ve 07791 yevmiye nolu Örnektir Düzenleme Şeklinde Vasiyetname''nin açılıp okunmasına geçildi.
 
Vasiyetname gereğince:
 
"Tapu ile Sahibi bulunduğum İstanbul ili, Bakırköy ilçesi, Kartaltepe mahallesi, kapı no.109 sokağındakain ve tapunun 51 pafta, 115 ada ve 101 parsel numarasında kayıtlı 140/3195 arsa paylı zemin kat 12 bağımsı bölüm no.lu mesken nitelikteğindeki gayrımenkulüm ve yine tapu ile sahibi bulunduğum, İstanbul ili Fatih ilçesi, Hasan halife mahallesinde vaki kain ve tapunun 438 pafta, 2040 ada ve 31 parsel 8/48 arsa paylı 2. Kat 3 bağımsız bölüm mesken niteliğindeki gayrımenkulüm ve T.C. Ziraat Bankası Ataköy Şubesinde bulunan mevduat hesabımdakiparamı 1-EDİRNE KAPI şehitliğindeki aile kabristanında babam Hüseyin Süreyya KASAPOĞLU nun yanına defnedilmem .2- Dikmen, Gevrek ve Maviş ailelerine satılmamak ve kiraya verilmemek kayıt ve şartı ile 3-FATİH.İSTANBUL adresinde bulunan OZAN EMLAK, MAVİŞ EMALK VE GAYRIMENKUL EMLAK ile herhangi bir alış veriş yapılmaması kaydı ile hiç kimsenin tesiri ve etkisi altında kalmadan hür iradem ile TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ MEHMETCİK VAKFI''na ölümümden sonra bıraktığımı vasiyet ediyorum Bunlar benim son istek ve arzularımdır" diye sözlerini bitirdiği anlaşılmıştır.Mirasçı Saniye KALAYCI''nın adresine ulaşılamadığından Durusma Günü: 01/06/2023 günü saat: 10:10''da duruşmaya gelmediğiniz veya gelip de beyanda bulunmadığınız takdirde vasiyetnameyi kabul etmediğiniz ve vasiyetnameye karşı 1 ay içerisinde dava açıp mahkememize bildirmediğiniz takdirde vasiyetnameyi aynen kabul etmiş sayılacağınız hususlarında TMK''nın 597. maddesi uyarınca yargılamanın yokluğunuzda devam olunacağı hususu, vasiyetname ve duruşma günü yerine geçerli olmak üzere ilanen tebliğ olunur. 30/03/2023
#ilangovtr                                                                                          ILN01810647

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.