Taha Akgül kariyerine veda etti

Taha Akgül kariyerine veda etti

Son olarak Paris olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden Milli Sporcu Taha Akgül kariyerini sonlandırdı.

Türk güreşinin önemli isimlerinden Taha Akgül, 2024 Paris Olimpiyatları'nda kazandığı bronz madalyanın ardından aktif spor hayatına veda etti. Milli güreşçi, olimpiyatlardaki son mücadelesinin ardından sosyal medya hesaplarından duygusal bir veda mesajı ile kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

taha-akgul-olimpiyat-yari-finalinde-taha-akgul-17703448-4321-amp.webp

Akgül, veda mesajında, "Sivas’ta babamızın sayesinde evin ortasında abimle güreşerek başlayan spor hayatım Paris Olimpiyat Oyunları'nda son buldu" ifadelerini kullandı.

Kariyeri boyunca birçok dalda şampiyonluk yaşayan ve Türkiye'yi uluslararası arenada başarılı bir şekilde temsil eden Akgül, "Dünyanın en güzel bayrağını hakkıyla devraldım, şerefiyle alnımın akıyla hak ettiği yere çıkarttım. Şimdi sancağı başka bir Türk gencine devretme zamanı. Kolay değil beni ben yapan işimi her şeyimi ona borçlu olduğum ekmeğimi kazandığım güreşi bırakmak. Hayatta her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi dün itibarıyla spor kariyerimin de sonuna geldik. Çok duygusal günler geçiriyorum. Sivas’ta babamızın sayesinde evin ortasında abimle güreşerek başlayan spor hayatım Paris Olimpiyat Oyunları'nda son buldu" şeklinde duygularını dile getirdi.

0x0-1723304056222.webp

TAHA AKGÜL KİMDİR?

Taha Akgül (d. 22 Kasım 1990, Sivas), Türk serbest güreşçidir. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Beden Eğitimi bölümü öğrencisi olan Akgül, Ankara ASKİ Spor Kulübü'nde güreşmiştir.

2012 yılında Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda ve Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanmış, 2014 yılında Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 125 kg serbest kategorisinde altın madalya elde etmiştir. Aynı yıl, Dünya Güreş Şampiyonası’nda da altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olmuştur.

2015 yılında Avrupa Oyunları'nda ve Las Vegas’ta düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 125 kg serbest stil dalında altın madalya kazanmıştır. 2016 Yaz Olimpiyatları'nda ise serbest stil 125 kg kategorisinde altın madalya kazanarak, Türkiye adına bu başarıyı elde eden ilk sporcu olmuştur.

thumbs-b-c-05cfd786aaa4457d10c5ae69426bd503.jpg

asdasdasdsd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.