Tarihinin en büyük hazinesi ortaya çıktı! Tonlarca altın, zümrüt

Tarihinin en büyük hazinesi ortaya çıktı! Tonlarca altın, zümrüt

300 yıl önce batan geminin içinde bulunan milyarlarca dolar değerindeki hazine, dünya genelinde büyük ilgi uyandırdı.

Tarihin en büyük hazinelerinden biri olarak kabul edilen bu keşif, Kolombiya hükümeti tarafından büyük bir önemle karşılandı. 1708 yılında batan San Jose gemisi, 62 silahla donatılmış ve Peru'nun Potosi madenlerinden çıkarılan değerli madenleri taşıyordu.

tarih-fiskirdi-hazine.webpKolombiya Antropoloji ve Tarih Enstitüsü (ICANH), geminin enkazını keşfetmek ve içindeki arkeolojik değerleri korumak için önemli bir adım olarak su altı keşif gezisi düzenledi. İlk aşamada, geminin fotoğraflanması ve arazi çalışmalarının yapılması planlanırken, gelecek keşiflerle birlikte enkazın içeriği daha ayrıntılı şekilde incelenecek.

d5fh41leyesijjtj-moefw.webpAncak bu keşif, hukuki bir mücadeleyi de beraberinde getirdi. San Jose'nin enkazını 1980'lerde keşfettiklerini iddia eden ABD merkezli Sea Search-Armada (SSA) şirketi ile Kolombiya hükümeti arasında büyük bir mülkiyet anlaşmazlığı yaşanıyor. Bu mücadele, geminin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra milyarlarca dolarlık ekonomik bir çekişmeye de sahne oluyor.

agoknwai6kkw30chqsqzwg.webpKolombiya, San Jose'nin keşfinin uluslararası bilim insanları ile birlikte gerçekleştirildiğini savunurken, SSA ise kendi keşif haklarını korumakta kararlı. Bu durum, hazineyle ilgili gelecekteki adımların ve gemi enkazından elde edilecek potansiyel kazançların belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor.

0x0-1718787150345.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.