Telegram'ın kurucusu gözaltına alındı

Telegram'ın kurucusu gözaltına alındı

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı.

Fransız TF1 televizyonunun isimsiz kaynaklara dayandırdığı habere göre, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Ukrayna'daki savaşın ardından Rusya'dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşamaya başlamıştı.

Durov, başkent Paris yakınlarındaki Bourget Havalimanı'nda gözaltına alındı. 39 yaşındaki milyarderin, Telegram’ın suç amaçlı kullanımını önlemek için gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildiriliyor.

260-014125-pavel-durov-telegram-700x400.jpg

Fransa'da hakkında yakalama kararı bulunduğu iddia edilen Durov'un, Azerbaycan’dan havalanan özel bir jetle Paris'e geldiği aktarıldı.

RUSYA TEPKİ GÖSTERDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı. Rusya’nın Paris Büyükelçiliği, Durov’un temsilcilerinin elçilikle henüz temas kurmadığını duyurdu. Ancak, Rus diplomatların durumu netleştirmek için çalışmalara başladığı ve gerekli adımların atıldığı ifade edildi.

2358984-620x349.jpg

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı sivil toplum örgütlerinin Rusya’nın Telegram’a 2018’de erişim engeli getirmesine tepkisini hatırlatarak, “Sizce bu sefer Paris’e çağrıda bulunarak Durov'un serbest bırakılmasını talep edecekler mi yoksa dillerini mi yutacaklar?” şeklinde bir yorumda bulundu.

kapak-002140.jpg

PAVEL DUROV KİMDİR?

Pavel Durov, Rusya’nın popüler sosyal medya sitesi VK’nın da kurucusudur ve 2014 yılında Rusya’yı terk etmiştir. Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve St. Kitts and Nevis vatandaşlığına sahip olan Durov’un yaklaşık 15 milyar dolar servete sahip olduğu tahmin edilmektedir.

Telegram, dünya çapında popüler bir anlık mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması olarak, aylık aktif kullanıcı sayısını 900 milyona çıkarmıştı.

650x344-telegramin-kurucusu-pavel-durov-gozaltina-alindi-1724535362312.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.