Tuğba Ekinci’ye soruşturma açıldı! O sözleri gündem olmuştu

Tuğba Ekinci’ye soruşturma açıldı! O sözleri gündem olmuştu

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Tuğba Ekinci hakkında soruşturma başlattı.

Şarkıcı Tuğba Ekinci, yılın Starları 2024 Ödül Töreni'nde yaptığı konuşma linç kampanyasına dönüştü. Sokak hayvanları ile ilgili olan düzenlemeye tepki gösteren Ekinci ardından kıyafetleriyle ilgili eleştirilerden yakınarak kendisine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Ekinci ödül törenindeki konuşmasında “Bu nasıl secdeye eğilmek, nasıl amin demek, bu nasıl Allah, nasıl Peygamber” şeklinde ifadelerde bulunarak kendisine eleştirenlere böyle seslenmişti. Ekinci'nin sözleri siyasal islamcılar tarafından hedef gösterildi.

İktidara yakın medya organları tarafından hedef gösterilen Ekinci’nin açıklamaları, geniş yankı uyandırırken bu gelişmelerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekinci hakkında soruşturma başlattı.

tugba-ekinci-kimdir-2.webp

EKİNCİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekinci’nin ifadeleri üzerine ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlamasıyla soruşturma açtı.

47 yaşındaki şarkıcı Ekinci ise sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Ekinci lince neden olan görüntülerinin tam halini paylaşarak sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Tuğba Ekinci Instagram hesabından "Hayvan katliamıyla alakalı sözlerimi inatla saptıranlara hukuk süreci başlamıştır. Bir masum hayvanın gözlerinde yaradanı görmüyorsan insan değilsin." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-07-29-at-12-03-46.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.