Tüm marketlerde sigara satışı yasaklandı! Resmen yürürlüğe girdi

Tüm marketlerde sigara satışı yasaklandı! Resmen yürürlüğe girdi

Milyonları şaşırtan haber geldi. Artık tüm marketlerde sigara satışı resmen yasaklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı çerçevesinde gençlerin sigara ve elektronik sigara kullanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz Nisan ayında İngiltere'de uygulanmaya başlanan sigara yasağının Türkiye'de de gündeme gelebileceğini belirterek dikkatleri üzerine çekmişti.

sigara.webp

Bu açıklama sıcak bir gelişme olarak nitelendirilirken, Hollanda'dan da benzer bir haber geldi. Hollanda hükümeti, "Dumansız bir nesil" hedefi doğrultusunda tüm marketlerde sigara satışını yasaklama kararı aldı. Yıllardır beklenen bu değişiklik, Temmuz ayı itibariyle yürürlüğe girdi.

Hollanda, tütün ve tütün ürünlerinden uzak bir toplum oluşturmak amacıyla uzun süredir çeşitli düzenlemeler üzerinde çalışıyordu. 1 Temmuz itibariyle sigara ve e-sigaralar gibi tütün ürünlerinin satış noktaları için kayıt zorunluluğu getirildi. Artık süpermarketlerde sigara satışı kesin olarak yasaklandı.

70707990f06496cfa3d19b69449d6bb1.jpg

2032'DEN SONRA TAMEMEN DEĞİŞECEK

Devlet Sekreteri Maarten van Ooijen, bu kararın sigara kullanımını azaltmayı hedeflediğini vurgulayarak, sigarayı bırakmayı kolaylaştırmak ve başlamayı zorlaştırmak için sürekli yeni adımlar atacaklarını ifade etti.

Hollanda hükümeti, önümüzdeki yıllarda tütün ve tütün ürünlerinin satış noktalarıyla ilgili daha fazla kısıtlama planladığı bilgisini paylaştı. Bu planlara göre, 2030 yılında benzin istasyonlarında satış yasağı getirilecek ve 2032'den itibaren bu ürünler sadece özel mağazalarda satılabilecek.

bilim-insanlari-sigara-bagimliliginin-nedenini-kefestti-gac0.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.