Çekirdeksiz ve yaşlanmayı durduruyor: Kilosu bahçede 35, markette 100 TL

Çekirdeksiz ve yaşlanmayı durduruyor: Kilosu bahçede 35, markette 100 TL

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde erkenci üzüm cinslerinde hasat başladı.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bazı çiftçiler, dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümünün erkenci cinslerinde hasada başladı.

aw246578-03.jpg

Elde ettikleri üzümlerini yurt dışına ihraç etmek isteyen Sarıgöllü üreticiler, özenli bir çalışma yürütüyor.

aw246578-04.jpg

Üzümlerin kilogramını 35-40 TL’den aldıklarını dile getiren üzüm eksperi İbrahim Camkiran, “Superiol üzümü için gün aşırı olarak kesim yapıyorum. Sakarya iline gönderiyorum sadece. Yağmurlu havalarda aksamalar meydana geliyor. Superiol üzümünün tüketimi sadece yaş olarak yapılıyor. Lezzetli bir tür. Tat oranı da yüksek bir üzümdür. Superiol ve Trakya türlerinin hasadı bitiminde Sultaniye üzümü almaya başlayacağız.” diye konuştu.

aw246578-01.jpg

11 Temmuz’da ihracatın başlamasıyla hasadın da hızlandığını ifade eden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise şu ifadeleri kullandı:

aw246578-02.jpg

“Sezon üreticimize hayırlı olsun. Superiol üzüm 35-40 TL’den satılıyor. Sultaniye ilçemizde 120 bin dekarlık alanda Sultaniye bağ var. Bunların yüzde 80’i örtü altında korumaya alındı. Aralık sonuna kadar kesim devam ediyor. Yine uyarıyoruz. Yaş üzümleri güvenilir firmalara satın. Peşin satın ve mağdur olmayın.”aw246578-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.