Tuna Kaya: Piyasalar sallanacak 14 Ağustos’a dikkat!

Tuna Kaya: Piyasalar sallanacak 14 Ağustos’a dikkat!

Tuna Kaya, 14 Ağustos’u işaret ederek piyasaların sallanacağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü piyasalarda sert düşüş yaşanmıştı. Yeni haftada piyasanın nasıl başlayacağı ise merak ediliyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, 14 Ağustos’u işaret ederek piyasaların sallanacağını açıkladı.

DÜŞÜŞLER DEVAM EDECEK Mİ?

Küresel piyasalar, ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesi, İran ile İsrail arasındaki gerilimi ve FED tarafında faiz indiriminin gelmemesi Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü piyasalarda tarihi bir düşüş yaşatmıştı.

Borsa ve Bitcoin cephesinde tarihi düşüşler görüldü. Bitcoin son günlerde toparlanarak 60 bin dolar seviyesine gelirken borsa toparlanma düşüş ile devam etmişti.

btcc.jpg

KAYA: ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT

Yeni haftada piyasanın nasıl bir hareket vereceği ise merak ediliyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 15.30'da ABD tarafında gelecek olan enflasyon verisini işaret etti.

piyasa7-k3d9-cover.jpg

Kaya, piyasa açısından enflasyon verisinin yön tayin edeceğini söylerken, “Resesyon verilerinin olmayacağı şeklinde iyi veriler gelirse yeniden toparlanmayı konuşabiliriz. Çarşamba günün çok dikkat edeceğiz. Enflasyon çok düşerse resesyon riski piyasada daha çok tedirginlik oluşturur. O yüzden enflasyon fazla düşmesin” dedi.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.