Türkiye'de bu yol dünyanın en tehlikeli yolu seçildi! Geçenler ecel teri döküyor

Türkiye'de bu yol dünyanın en tehlikeli yolu seçildi! Geçenler ecel teri döküyor

Türkiye'de bu yol sayesinde dünyada birinci seçildi. Dünyanın en tehlikeli yolu Türkiye'de çıktı.

1914'te Rus işgali sırasında yöre halkının çalıştırılmasıyla inşa edilen yolda, kış aylarında sıkça çığ ve heyelan gibi doğa olayları yaşanıyor. Ayrıca bölgenin karakteristik özelliği olan sis, Soğanlı Dağları zirvesindeki vadi boyunca etkisini sürdürüyor.

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YOLU SEÇİLDİ

Dünya genelindeki tehlikeli ve zorlu yolları tanıtan "www.dangerousroads.org" sitesi, 8 yıl önce Derebaşı virajlarını "dünyanın en tehlikeli yolu" olarak ilan etmişti. Sarp kayalıklar üzerinde yer alan ve tek seferde dönülmesi mümkün olmayan 13 keskin viraj, sürücülere zor anlar yaşatıyor.

2024-08-viraj25-4.jpg

"2. Dede Korkut Bisiklet Festivali" çerçevesinde Bayburt'ta bulunan sporcular, yoğun sis ve yağmur altında yaklaşık 50 kilometre pedal çevirdi. Etkinlikte Bayburt Valisi Mustafa Eldivan da sporculara eşlik etti.

Vali Eldivan, Bayburt'un Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerini bağlayan yüksek rakımlı ve doğa açısından elverişli bir yer olduğunu belirtti. Bayburt'u Türkiye'de doğa turizminde marka haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Eldivan, Derebaşı virajlarının bu çabanın en dikkat çekici bölgesi olduğunu ifade etti.

2024-08-viraj25-5.jpg

TURİZM ETKİNLİĞİ BAŞLATMAK İSTİYORUZ

Bisiklet, motosiklet ve trekking sporcularının bölgede çeşitli etkinlikler düzenlediğine dikkat çeken Eldivan, navigasyon hataları nedeniyle buradan geçen araçlar ve sporcuların sıkça görüldüğünü belirtti. Eldivan "Bazen navigasyonla yanılıp buradan geçen araçlar, bisikletçiler, motosikletçiler, turistler de sık görülüyor. Ama biz burayı hem Türkiye hem de uluslararası camiaya duyurarak bir turizm etkinliğini başlatmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

2024-08-viraj25-3.jpg

Vali Eldivan, bisiklet festivalinin ardından önümüzdeki ay burada bir motosiklet festivali düzenlemeyi planladıklarını belirtti. Bayburt'un yazın serin yayla havası ile doğa sporları için ideal bir yer olduğunu vurgulayan Eldivan, futbol takımlarının yüksek irtifa kamp merkezi olarak da rağbet gördüğünü ifade etti.

2024-08-viraj25-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.