Türkiye’nin en köklü futbol kulübü Sırplara satılıyor

Türkiye’nin en köklü futbol kulübü Sırplara satılıyor

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek olan Türkiye’nin en köklü futbol kulüplerinden biri olan Altay'ın şirketleşen futbol şubesine Sırplar talip oldu.

Daha önce Altınordu ile ilgilenen ancak satın alma işlemleri konusunda net bir adım atmayan Energoprojekt Holding'in, önümüzdeki hafta içinde Altay yönetimi ve şirketleşme komisyonu ile bir araya gelerek satın alma işlemleri hakkında görüşeceği iddia edildi.

ALTINORDU - Club Details TFF

Daha önceden iki yatırımcı firma ile görüşen ancak anlaşmaya varamayan İzmir ekibi, kulübün kapısını bu kez Sırp bir yatırımcının çalacağını dile getirdi.

1951 yılında kurulan ve Belgrad merkezli olan dev şirket, 30’dan fazla ülkede inşaat alanında faaliyet gösteriyor.

Altınordu, Anıtkabir'i ziyaret edecek - Gazete Rize / Rize Haber / Son Dakika Rize Haberleri

İzmir ekibine ilk olarak bir Malezya şirketi talip olmuş, ancak kulübün olağanüstü genel kurul iptal davası nedeniyle yatırımcılar Türkiye’nin en köklü kulüplerinden olan Altınordu’yu satın almaktan vazgeçmişti.

İkinci talipli ise Fransız şirketle birlikte on kişilik bir yerli ve yabancı yatırımcı grubuydu, ancak bu görüşmelerde de istenilen sonuç alınamadı ve satın alma işlemleri gerçekleştirilemedi.

Altınordu'da yeni dönem

Son olarak İsviçreli bir yatırım fonu ile görüşen Altay yönetimi, bu şirketin bir aracı kurum olduğunu ve yatırımcı bulmak için kulüpten bilgi talep ettiğini belirtti. Şu ana kadar yapılan görüşmelerin hiç birinde somut bir sonuç elde edilemedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.