Ünlü bankanın lisansı iptal edildi! Merkez Bankası kararını verdi

Ünlü bankanın lisansı iptal edildi! Merkez Bankası kararını verdi

Merkez Bankası ünlü bankanın lisansını tamamen iptal edildi. Müşteriler şoke oldu.

Rusya Merkezi Bankası herkesi şaşırtan bir karar aldı. Dünya devlerinden American Express'in lisansı resmen iptal edildi.

Rusya Merkez Bankası tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, American Express’in gönüllü tasfiye kararı aldığı ve bu nedenle bankanın faaliyet lisansının iptal edildiği bildirildi.

dqwctu0zftx15ioc-636864376082243068.jpg

American Express, Mart 2022’de Ukrayna savaşının ardından Rusya’daki operasyonlarını durdurduğunu duyurmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mayıs ayında imzaladığı bir kararname ile American Express’e gönüllü tasfiye izni vermişti.

AMERİCAN EXPRESS NEDİR?

American Express Company (NYSE: AXP), genellikle Amex, AmEx veya Amexco olarak bilinen global bir kredi kartı şirketidir. Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan şirket, dünyanın en büyük firmalarının tercih ettiği kredi kartları ve turizm seyahat çekleri ile tanınır.

dqwctu0zftx15ioc-636864376082243068.jpg

Müşteri portföyü bankalar, seyahat ve sigorta şirketlerini kapsar. American Express, kart sayısı bakımından Visa ve Mastercard'ın ardından dünyanın üçüncü büyük kredi kartı şirketidir. Türkiye'de American Express kredi kartları, 1996 yılına kadar Egebank, 1996-2006 yılları arasında Akbank ve 2006 yılından itibaren Garanti BBVA tarafından sunulmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.