Ünlü elektronik devi üretimi durdurdu! Kimse bunu beklemiyordu

Ünlü elektronik devi üretimi durdurdu! Kimse bunu beklemiyordu

Elektronik devi, üretim tesisinde eylül ayına kadar faaliyetlerini durduracak.

Japon elektronik devi Sharp, bugün yaptığı açıklamada, 2023 mali yılında 149,9 milyar yen (yaklaşık 959 milyon dolar) net zarar ettiğini duyurdu.

Zayıf mali performansın temel sebebinin ise küresel ekonomideki belirsizlik ve çip krizinin etkisiyle elektronik ürünlere olan talepteki düşüş olduğu belirtildi.

Sharp - Vikipedi

EYLÜL AYI SONUNA KADAR FAALİYET GÖSTERMEYECEK

Sharp, bu durum karşısında, bünyesindeki Sakai Display Products (SDP) firmasına ait Osaka'daki LCD panel tesisinde faaliyeti sonlandırma kararı aldı.

Yeni alınan kararla birlikte, Osaka'nın Sakai bölgesinde yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösteren LCD panel üretim tesisi eylül ayının sonunda kapılarını kapatacak.

Bu fabrika, Japonya'da LCD televizyon panelleri üreten son aktif tesis olarak biliniyor.

Foxconn resmen Sharp'ı bünyesine katıyor - Teknoloji Haberleri

Net zararların ardından alınan kapatma kararının, LCD panel sektöründeki gelir kayıplarından kaynaklandığı ve bu adımın maliyetleri düşürmeyi amaçladığı belirtildi.

Fabrikadaki işçilere erken emeklilik fırsatları sunulacağını açıklayan şirket, diğer LCD panel üretim tesislerinde mali kayıpların devam etmesini bekliyor.

Sharp CEO’su Wu Po-hsuan, düzenlediği basın toplantısında, firmanın yarı iletkenlere yönelik yatırımlarını sonlandırmayı düşündüğünü belirtti. CEO Wu, şirketin sürdürülebilir bir kar yapısı oluşturma gerekliliğine vurgu yaparak, Sharp'ı bu mali yıl içinde karlılığa döndüreceğine söz verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.