Ünlü Türk kuruyemiş markası marketlerden toplatılıyor: Nedeni belli oldu

Ünlü Türk kuruyemiş markası marketlerden toplatılıyor: Nedeni belli oldu

Ünlü Türk kuruyemiş markasına ait bir ürün tüm marketlerden toplatılıyor.

Türkiye’de ve Dünya genelinde çeşitli sorunlar nedeniyle toplatılan ürünler arasına Türk kuruyemiş markasına ait bir üründe eklendi.

33-001.jpg

Kamu Son Haber'in edindiği bilgilere göre Hasret Kuruyemiş firmasına ait cips baharatlı leblebi ürünü, alerjisi olanlara yönelik uyarı etiketinin eksik olduğu sebebiyle Almanya’da tüm marketlerden toplatılıyor.

111.png

Yanlış etiketleme sebebiyle son kullanma tarihi 22 Şubat 2025 ve parti numarası 02/2023 olan 200gr'lık paketlerdeki ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi istenirken söz konusu ürünlerin fatura ibraz etmeksizin iade edilmesi halinde satın alma ücretlerini geri iade edileceği öğrenildi.

GIDA ALERJİSİ

Alerjik reaksiyonların şiddeti kişiden kişiye önemli ölçüde değişebilir. Besin alerjileri genellikle mukoza reaksiyonlarıyla kendini gösterir; ağız, burun (alerjik rinit) ve boğazdaki mukoza zarının şişmesi ile dilde şişlik gibi belirtiler yaygındır. Gastrointestinal bölgedeki belirtiler arasında ise bulantı, kusma, şişkinlik ve ishal bulunur. Ayrıca, besin alerjileri bronşların daralması (alerjik astım) ve cilt reaksiyonları (atopik egzama, kaşıntı ve kurdeşen) gibi solunum yolu problemlerine de neden olabilir. Aşırı durumlarda, hayatı tehdit eden anafilaktik şok ortaya çıkabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.