Gül diyarı olarak bilinen Isparta'da karanfil de gül kadar önemli bir ticaret hacmine sahip.
Merkez ilçeye bağlı Çünür bölgesinde ve Deregümü köyündeki seralarda karanfilin hasadına başlandı.
2 bin dekarlık alanda devam eden hasat sonucunda, 300 milyon dal rekolte görüleceği tahmin ediliyor.
Tomurcuklar halinde kesimi yapıldıktan sonra özenle seçilen karanfiller, demet demet paketleniyor.
Rengarenk ürünler, başta İngiltere ve Almanya olmak üzere dünyaya ihraç ediliyor.
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, “Avrupa ülkelerine ihracımız çok fazla. İngiltere, Rusya ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeye karanfil yolluyoruz. Isparta'da ürettiğimiz karanfiller Avrupa'da da alıcı buluyor.” diye konuştu.
Karanfil üreticilerinden Murat Aslan da dikime eylül ayında başladıklarını ve haziran ayında da hasada başladıklarını söyledi.
Köyde yer alan 85 dönümlük arazide üretim yaptıklarını dile getiren Aslan, karanfilin istihdama da katkı sağladığını kaydetti.