Bilecik'in Osmaneli ilçesinde karpuz hasadı başladı.
Günün ilk ışıklarıyla tarlaya giden üreticiler, ektikleri mahsullerini toplamaya başladı.
İklim şartları ve toprak yapısı nedeniyle karpuz üretimine oldukça elverişli olan ilçeye hasat için Adana, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’dan da tarım işçileri geliyor.
“DÖNÜMÜ 60 BİN TL”
Medetli köyünün muhtarı Gürhan Karaca, hasada ilişkin, "Aroması, tadı ve şekliyle birlikte köyümüzün karpuzu herkes tarafından kalite olarak tanınmakta. Karpuz üretiminden bu yıl köylümüz gayet memnun. Geçtiğimiz yıl dönümü 20 bin-25 bin TL bandında giderken bu yıl dönümü 50 bin-60 bin TL arasında alıcı bulmakta. Alan da satan da hayrını görsün. Bu yılki ilk hasadımız da burada başladı. Bol bereketli bir sene olsun" diye konuştu.
KARPUZUN FAYDALARI
Karpuz; A vitamini, B6 vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini açısından oldukça zengin bir besin.
Ayrıca bulundurduğu lif ve potasyum bakımından da sağlık deposu konumunda.
Karpuz tüketmenin faydaları şu şekilde:
- Sıvı ihtiyacını karşılar: Yüzde 92 oranında sudan oluşan karpuz, özellikle sıcak yaz aylarında sıvı ihtiyacını karşılamak için ideal bir besin konumunda.
- Sindirim sistemini düzenler: Karpuzun barındırdığı yüksek lif miktarı sindirim sisteminin düzenli çalışmasına sağlar.
- Kan basıncını düşürür: Potasyum açısından da zengin olan karpuz, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.
- Göz sağlığını korur: Karpuzda yer alan A vitaminleri göz sağlığınızı korumanızı sağlar.
- Kanseri önleyebilir: Karpuzuz zengin miktarlarda barındırdığı antioksidanlar kansere karşı korur.